Güçlü hafıza keskin bir zeka için 3 besini mutlaka tüketin

Güçlü bir hafızaya sahip olmak hayatta işimizi kolaylaştırır. Çünkü hafızası iyi olanlar unutmaz. Peki hangi besinler hafızaya birebir? İşte yanıtı...

İyi hatırlamak zekayı da iyileştiriyor. Peki hangi besinler hafızaya birebir? İşte yanıtı...

HAFIZAYA İYİ GELEN 3 BESİN

YABAN MERSİNİ C vitamini bakımından zengin olan ve antioksidan içeren yaban mersini, yaşla birlikte zayıflayan hafıza için kullanılabilir. Yaban mersini içinde bulunan antosiyaninler ve flavonoidler beynin hafızadan sorumlu bölgesi "hipokampus" üzerinde direkt etki yaratır.

YEŞİL ÇAY Yeşil çay içinde bulunan polifenollerin, özellikle flavonoidlerin hafızayı geliştirdiği düşünülmektedir. Bu antioksidanlar, Alzheimer hastalarının beyinlerinde plak oluşturan proteinlerin üretiminin azaltılmasına yardımcı olur ve hafızayı zayıflatan nöron kaybını baskılar. Flavonoidlerin antioksidan özelliklerinin ilerleyen yaşlarda görülen sinir hücresi kaybını yavaşlattığına inanılmaktadır.

SEBZELER Düşük kalorili, A vitamini ve demir gibi birçok temel vitamin ve mineraller içeren ıspanak, marul ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzelerde güçlü bir hafıza için önerilen yiyecekler arasında yer alıyor. Tüketilen sebzenin rengi ne kadar koyu yeşil olursa içerdiği antioksidan miktarı artıyor ve sağlıklı bir beyin için o kadar çok fayda sağlıyor.