Gübre yerine geçiyor! Lavabo yerine çiçeklere dökün

Bazı bitkiler için gübre yerine evdeki yemek sularını kullanabilirsiniz. Yumurta, patates veya diğer yiyeceklerin pişirme suyu adeta gübre yerine geçiyor. İşte gübre yerine bitkileri coşturan 6 öneri…

HİLAL ÇAKIR

Gübre bitkilerin büyümesi için çok önemli. Fakat gübre olmayan durumlarda bazı besinlerin sularından faydalanabilirsiniz.

Bahçeniz veya evde çiçekleriniz varsa, bazı yiyeceklerin pişirme suyunu gübre niyetine kullanabilirsiniz.

GÜBRE YERİNE GEÇEN 6 ÖNERİ

Gübre etkisi oluşturacak şekilde kullanılabilecek bazı besin değeri yüksek sular, bitkiler için büyümeyi sağlar. İşte gübre yerine geçebilecek sular...

1. Pirinç Suyu

Pirinç yıkanırken çıkan su nişasta ve az miktarda mineral içerir, bitki köklerini besler.

2. Sebze Haşlama Suyu

Sebzeleri haşladıktan sonra kalan suyu soğutarak bitkiler için kullanabilirsiniz. Sebze suyu potasyum, magnezyum ve diğer mineraller içerir. Tuz ve yağ içermemeli.

3. Yumurta Haşlama Suyu

Yumurtayı haşladıktan sonra kalan suyu soğutarak kullanmak bitkileri, özellikle orkideyi coşturabilir. Kalsiyum bakımından zengindir; çiçekli bitkilerde özellikle faydalıdır.

4. Balık Akvaryumu Suyu

Balık dışkıları ve yem kalıntıları nitrat bakımından zengindir; çok iyi doğal gübredir. Aşırı tuz veya kimyasal içeriyorsa kullanılmamalı.

5. Soğan Kabuğu Suyu

Soğan kabuklarını birkaç saat suda bekletip süzerek kullanabilirsiniz. Anti-fungal özellikli, aynı zamanda potasyum içerir.

6. Çay Demliği veya Kahve Telvesi Suyu

Asidik ortam sağlar, azot içerir. Sadece az miktarda ve seyreltilmiş olarak kullanılmalı. Şeker içermemeli.

9 gün tatilde İstanbul'da gezi rotaları! Hem piknik hem yürüyüş