Guarana kilo almayı engelliyor, yeşil çay yağ yakımını hızlandırıyor

Hızlı kilo vermek sanıldığı kadar zor değil. Doğru besinlerle istenmeyen kilolardan kurtulabilirsiniz. Fazla kilolar için yeşil çay ve guarana tohumunu öneren uzmanlar, yeşil çayın yağ yakımını hızlandırdığını guarananın ise kilo almayı engellediğini söyledi.

DHA

Hızlı kilo vermek pandemi günlerinde herkesin ortak amacı hâline geldi. Diyetler ve hızlı kilo verdiren çaylar araştırılmaya başlandı. Peki, kilo vermek için yeşil çay ve guarana tohumunu hiç denediniz mi?

DHA'da yer alan habere göre Kimya Mühendisi Dr. Ebru Koç, yaza formda girmek için bahar aylarının son günlerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

HIZLI KİLO VERMEK İÇİN NELER YAPILMALI?

Sağlıksız beslenmenin sonucunda kilo alındığını ve bu durumdan kurtulmanın en doğal yollarından birinin bitkisel ürünler olduğunu ifade eden Koç, hızlı kilo vermek için şu önerileri sıraladı:

"Bu destekler arasında en çok bilinen ve tercih edilenleri, yeşil çay ve guarana tohumudur. Yeşil çay içeriğindeki bileşenler ile neredeyse kafein ile eş değerde bir enerji verir. Kafeinin sağlıklı versiyonu olarak da anılan yeşil çay, yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeye yardımcı oluyor. Son zamanlarda kilo problemi yaşayanların kullandığı bir diğer güçlü bitki de guaranadır. Guarana vücutta yağ birikmesini ve kilo alımını engeller. Bir fincanı yalnızca 2 kalori olan yeşil çay ve guarana özellikle birlikte düzenli tüketildiğinde zayıflamaya destek olmaktadır."