Griple savaşan 8'li kombo! Her gün bu içeceklerden birini mutlaka için

Grip soğuk havaların can sıkıcı rahatsızlıklarından biri. Griple savaşan içecekler aynı zamanda bağışıklığı da güçlendiriyor. Peki vitamin deposu içecekler neler? İşte mutlaka tüketmeniz gerekenler...

Boğaz ağrısı, öksürük ve halsizlik gribal enfeksiyonların belirtileri arasında yer alıyor. Peki hangi içecekler vücudu dinamik yapıyor? İşte detaylar...

GRİPLE SAVAŞAN 8'Lİ KOMBO

Ballı Limon

Listemize faydaları saymakla bitmeyen bal ve limon karışımı ile başlıyoruz. Hastalıklara yakalandığınız zaman uygulayabileceğiniz bu tarifi, not etmeyi unutmayın. Cezvenin yarısına su doldurun ve içine çay bardağı koyarak ısıtmaya başlayın. Bardağın içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve bir adet limon sıkın. Isınmayla birlikte bal eriyecektir. Ardından bardağı çıkartarak bal ve limonu karıştırın. Şifa niyetine sıcak sıcak tüketin.

Karabiberli Siyah Çay

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan siyah çayı bu kez daha farklı bir şekilde tüketiyoruz. Bir fincan demlenmiş çayın içerisine, bir çay kaşığı karabiber ekleyin. Bu karışım boğazınızı yaksa da, öksürük ve gribin kısa sürede geçmesini sağlar.

Zencefilli Macun

Zencefilin faydalarını bilmeyen yoktur elbet. Bu kez de zencefili gribe karşı doğal macun yapımında kullanıyoruz. 1 tatlı kaşığı toz zencefili, bir tatlı kaşığı bal ile karıştırın ve günde iki kez olacak şekilde tüketin.

Ekinezya Çayı

Bir litre kaynar suyun içerisine 4 yemek kaşığı ekinezya bitkisi ekleyin. 5 dakika demlenen çayı süzdükten sonra fincanın içerisine dökün. Üzerine bir tatlı kaşığı bal ve 10 damla limon suyu ekleyin. Ekinezya çayının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve boğaz ağrılarına karşı etkili olduğunu unutmayın.

Ginseng Çayı

Ginseng nasıl kullanılır yazımızda ginseng bitkisinin faydalarından bahsetmiştik. Çay olarak tüketilen bu bitki, özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu güçlendirici bir etkidedir. Direnci arttırarak hastalıkların iyileşme süresini kısaltır.

Zerdeçallı Macun

Zencefille hazırlanan macunun bir değişini bu kez zerdeçal ile yapıyoruz. Yarım tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı zerdeçalı macun haline gelinceye kadar karıştırın ve tüketin.

Pekmezli Keçiboynuzu

Faydalarından sık sık bahsettiren keçiboynuzunu toz haline getirdikten sonra pekmezle karıştırarak gece yatmadan önce bir kaşık tüketin. Bu karışım göğsü yumuşatarak öksürüğün kesilmesini sağlar. Dilerseniz, keçiboynuzu pekmezini de yiyebilirsiniz. Ev yapımı keçiboynuzu pekmezi tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Papatya Çayı

Papatya çayı nasıl yapılır sorusunu başka bir yazımızda cevaplamıştık. Kurutulmuş papatyaların kaynar su ile demlenmesiyle hazırlanan papatya çayı, hafif bir karışım arayanlar için idealdir.