Grip ve influenza düşmanı 3 baharat! Kışın C vitamini deposu

2024 kışında grip, influenza virüsü vakaları artarken iyileşme süreci uzun sürüyor. Bu durumda olan birçok kişi doğal yöntemleri ilaç olarak kullanıyor. Grip, İnfluenza virüsüyle baş etmenin en iyi yolu C vitamini içeren baharatları sofraya almak. Bu baharatları yemeklere dahil ederek ya da çay yaparak tüketebilirsiniz. İşte C vitamini içeren 3 baharat...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Grip, influenza virüsü vakalarıyla baş etmenin en iyi yolu C vitamini almak ve bağışıklığı güçlendirmek. C vitamini almaya sofranızdaki baharatları değiştirmekten başlayabilirsiniz. Bu vitamin deposu baharatların başında kimyon, karanfil ve kekik geliyor.

C VİTAMİNİ DEPOSU 3 BAHARAT

1. KEKİK

Kış hastalıkları için birebir olan kekik boğaz ağrısına, öksürüğe ve bağışıklığa iyi gelir. C vitamini, potasyum, manganez, demir ve magnezyum gibi vitaminler ve mineraller nedeniyle güçlü bir baharattır.

2. KİMYON

Antioksidan özelliklere sahip olan kimyon gaz ilacı gibidir. Harika bir lif kaynağıdırlar. Kimyon tohumları mükemmel demir, bakır, potasyum, manganez, selenyum, çinko ve magnezyum kaynaklarıdır, ayrıca B kompleksi vitaminleri ve E, A ve C vitaminleri içerir. Her çorbada, kızartmalarda ya da yemekte kullanabilirsiniz.

3. KARANFİL

Kış hastalıklarının düşmanı bir baharat olan karanfil kışın baş ağrısına da iyi gelir.

Karanfildeki aktif bileşikler antioksidan, antiseptik, anestezik, antiinflamatuar ve gaz önleyici faydalar sunar. Sindirimin iyileştirilmesine yardımcı olabilir. İyi bir karoten kaynağı, A, K, B6 ve C vitaminlerinin yanı sıra demir, selenyum, potasyum ve magnezyum da içerir.

C VİTAMİNİ İÇEREN KURUYEMİŞLER

Ceviz

Fıstık

Fındık

C VİTAMİNİ SEBZELER

Ispanak, lahana ve diğer yeşil yapraklı sebzeler

Brokoli, Brüksel lahanası ve karnabahar

Sarı dolma biber, yeşil ve kırmızı biber

Tatlı patatesler

Domates ve domates suyu