AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Merve Kantarcı Çulha
Grip, influenza virüsü vakalarıyla baş etmenin en iyi yolu C vitamini almak ve bağışıklığı güçlendirmek. C vitamini almaya sofranızdaki baharatları değiştirmekten başlayabilirsiniz. Bu vitamin deposu baharatların başında kimyon, karanfil ve kekik geliyor.
C VİTAMİNİ DEPOSU 3 BAHARAT
1. KEKİK
Kış hastalıkları için birebir olan kekik boğaz ağrısına, öksürüğe ve bağışıklığa iyi gelir. C vitamini, potasyum, manganez, demir ve magnezyum gibi vitaminler ve mineraller nedeniyle güçlü bir baharattır.
2. KİMYON
Antioksidan özelliklere sahip olan kimyon gaz ilacı gibidir. Harika bir lif kaynağıdırlar. Kimyon tohumları mükemmel demir, bakır, potasyum, manganez, selenyum, çinko ve magnezyum kaynaklarıdır, ayrıca B kompleksi vitaminleri ve E, A ve C vitaminleri içerir. Her çorbada, kızartmalarda ya da yemekte kullanabilirsiniz.
3. KARANFİL
Kış hastalıklarının düşmanı bir baharat olan karanfil kışın baş ağrısına da iyi gelir.
Karanfildeki aktif bileşikler antioksidan, antiseptik, anestezik, antiinflamatuar ve gaz önleyici faydalar sunar. Sindirimin iyileştirilmesine yardımcı olabilir. İyi bir karoten kaynağı, A, K, B6 ve C vitaminlerinin yanı sıra demir, selenyum, potasyum ve magnezyum da içerir.
C VİTAMİNİ İÇEREN KURUYEMİŞLER
Ceviz
Fıstık
Fındık
C VİTAMİNİ SEBZELER
Ispanak, lahana ve diğer yeşil yapraklı sebzeler
Brokoli, Brüksel lahanası ve karnabahar
Sarı dolma biber, yeşil ve kırmızı biber
Tatlı patatesler
Domates ve domates suyu