Merve Kantarcı Çulha
Canan Karatay'ın grip, virüslü hastalıklar ve öksürük için en sık önerdiği besinlerin başında sirke ve turşu geliyor.
Daha önce Merve Kantarcı Çulha'ya verdiği röportajda konuşan Canan Karatay, sirkenin en önemli faydasının mikropları yok etmesi olduğunu anlatıyor. Karatay, röportajında ve kitaplarında sirkenin faydası için mutlaka ev yapımı olması gerektiğini de ekliyor.
CANAN KARATAY'DAN SİRKENİN FAYDALARI
Ev sirkesinin önemli olduğunu vurgulayan Karatay, sirkenin faydalarını şöyle sıraladı:
"Ev sirkesinden bahsediyorum. Doğal sirke virüsleri, mikropları, parazitleri, bitleri ve bütün toksinleri öldürür. Vücudu alkali etkisi vardır. Ama ev sirkesi olacak. Yoksa 45-60 günde sirke olmaz. Hanımların biraz beklemesi lazım. Para vermeyin, evde kendi sirkenizi yapın. Daha önceki kitabımda sirke tariflerini anlattım."
SİRKE NEDEN ÖNEMLİ?
Canan Karatay "Karatay Sözü" kitabında sirkenin önemini şöyle sıralıyor:
"Doğal fermantasyon elma sirkesi ile gargara hayat kurtarır. Bütün gargaralar gibi hazırlanması kolay, maliyeti ucuz ve uygulanması basittir.
Elma ve üzüm sirkelerinin virüsleri ve bakterileri öldürdüğü bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.
Grip enfeksiyonlarında görülen ağız-boğaz kuruluğu ve yanmalarını, gıcık gibi kuru öksürük şikâyetlerini sirkeli suyla gargara yaparak, ağzımızı çalkalayarak gidermek mümkün."