Grip vakaları artıyor! Öksürük krizlerine son: Çayını demleyip için, akciğerlerdeki mukusu temizliyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte grip şikayetleri artarken, geçmeyen öksürük ve göğüste sıkışma hissi, insanları evde hazırlanabilen doğal çözümlerin peşine düşürdü. Soğuk havalarla birlikte yayılan virüsler, özellikle çocuklarda ve yaşlılarda akciğer rahatsızlıklarına ve inatçı öksürük krizlerine yol açıyor. Öyle bir besin var ki çayını demleyip içince kısa sürede nefes yollarını temizliyor ve öksürüğü hafifletiyor.

KADİR TEKİN

Soğuyan hava, kapalı mekanların artışı ve mevsimsel virüsler... Kış mevsimiyle beraber grip vakaları artmaya başladı. Özellikle mevsim geçişlerinde sık görülen öksürük, balgam ve göğüs tıkanıklığı, vücudu yorgun düşürüyor.

ÖKSÜRÜK KRİZLERİNE SON: ÇAYINI DEMLEYİP İÇİN, AKCİĞERLERDEKİ MUKUSU TEMİZLİYOR

Kışa yaklaşırken grip, halsizlik, burun tıkanıklığı ve boğaz tahrişiyle günlük yaşamı zorlaştırıyor. Özellikle öksürük krizleri, uykuyu ve konuşmayı bölebiliyor. Grip dönemlerinde mukus üretimi artabilir ve bu durum akciğerlerde bir ağırlık hissi oluşturabilir. Zencefil çayı, öksürük krizlerini bitiriyor ve solunum yollarını rahatlatıyor.

ZENCEFİL ÇAYININ ÖKSÜRÜĞE VE AKCİĞERLERE FAYDASI

Boğazı rahatlatmaya ve kuru öksürüğü hafifletmeye,

Soğuk algınlığı ve gripte destekleyici bir içim ritüeli sunmaya,

Akciğerlerde hissedilen tahriş ve dolgunluk hissini sakinleştirmeye yardımcı bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

ZENCEFİL ÇAYI TARİFİ

Malzemeler

1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş zencefil

1 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)

ZENCEFİL ÇAYI TARİFİNİN ADIM ADIM YAPILIŞI.

Sıcak su kaynatılır, 1–2 dakika dinlendirilir (çok kaynar olmasın),

İçine zencefil eklenir, 7–10 dakika demlenir,

Süzülür, ılık/sıcak olarak içilir.

Kullanım önerisi

Grip ve öksürük şikayetlerinin yoğun olduğu dönemlerde günde 1–2 fincan, yemeklerden sonra veya akşam saatlerinde tercih edilebilir.