KADİR TEKİN
Soğan tüm vücudu yeniler. Soğuk algınlığı enfeksiyonlarına birebir olan soğan bitkisi çiğ tüketilebilir ancak gaz yapar. Soğanı kaynatmak veya kızartmak daha rahat hazmedilmesini sağlayabilir. İşte detaylar...
Kış hastalıklarına bitki çayı önerilir. Ancak öyle bir karışım var ki boğaz ağrısını anında iyileştiriyor. Peki soğan çayı nasıl yapılır?
SOĞAN ÇAYI TARİFİ VE HAZIRLIK AŞAMALARI
Gerekli Malzemeler:
Yarım küçük soğan (yaklaşık 50-60 gram)
250-300 ml su
Hazırlık:
Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynamaya bırakın.
Su kaynamaya başlarken, soğanı soyun ve ince ince doğrayın.
Kaynayan suya soğanı ekleyin, tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve 20 dakika daha demlemeye bırakın.
Çayı süzün ve içmeden önce isteğe bağlı olarak bal ve/veya limon ekleyebilirsiniz.
Ayrıca bal yerine zencefil şurubu da kullanabilirsiniz.
Günde 5 fincana kadar soğan çayı içebilirsiniz.
Çayı, soğuk algınlığının ilk belirtilerini hissetmeye başladığınız anda içmeye başlamalısınız.