Gribe ve soğuk algınlığına şifa mercimek çorbası tarifi

Kış hastalıklarında en sık yapılan mercimek çorbası tarifini adım adım anlattık. Bol sebzeli, baharatlı ve limonlu bir mercimek çorbası kış mikroplarını savacaktır. İşte en kolay kış çorbası olan mercimek çorbası tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Mercimek çorbası tarifi herkesin kurtarıcısı bir çorba çeşididir. Hastalıkların kurtarıcısı ve hemen hemen her menüye yakışan mercimek çorbası kış gününde içinizi ısıtacak.

Kış çorbası denilince akla ilk gelen ya mercimek çorbası ya da tavuk çorbası oluyor. Eğer tavukla uğraşmak istemiyorsanız mercimek çorbası sizi kurtarabilir. İşte havucu, baharatı ve soğanıyla gribe karşı mercimek çorbası tarifi ve malzemeleri...

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ MALZEMELER

1 çay bardağı mercimek

1 orta boy havuç

1 ufak patates

1 ufak soğan

Tuz

Karabiber, nane, pulbiber

Sıcak su

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Gribe şifa mercimek çorbası için su kaynatırsanız çorbanız daha hızlı olur. Önce soğanı, patatesi ve havucu güzelce soyun ve ince ince doğrayın. Zaten blenderden geçecek, ama ince doğramak işinizi kolaylaştırır.

Ardından mercimeği yıkayın. Orta boy bir tencereye mercimek, soğan, havuç ve patatesi ekleyin. Üzerinesıcak su ilave edin. Havuçlar iyice ezilene kadar kaynatın.

Baharatların şifasından faydalanmak için onları en son ekleyeceğiz. Tüm malzemeler ezilecek kıvama gelince mercimek çorbasını ocaktan alın ve blenderden geçirin. Tüm malzemeler ezilince çorbayı tekrar ocağa alın.

Kaynamaya başlayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Mercimek çorbası akşam menüsüne hazır. Afiyet olsun...

15 tatile özel revani tarifi

Osmanlı hekimleri bulaşıcı hastalıklara böyle şifa buluyordu! Eve tütsü, sofraya siyah turp