Et çorbası uzun süre tok tutma özelliğine sahip. Terbiyesi ayrıca hazırlanan bu çorbada baharatlar olmazsa olmaz. Peki bu lezzetli çorba nasıl yapılır?
Sarımsaklı et çorbası içerisine hangi malzemeler giriyor?
SARIMSAKLI TERBİYELİ ET ÇORBASI MALZEMELER
500 gram kemikli et
4-5 su bardağı et suyu (gerekirse üzerine su eklenebilir)
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
Sarımsaklı sos:
2-3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
3 yemek kaşığı kadar sirke
Üzerine :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pulbiber
Nane
SARIMSAKLI TERBİYELİ ET ÇORBASI YAPILIŞI
Etler düdüklü tencereye alınarak haşlanır.
Suyu ayrı bir yere süzülür. Etler didiklenir.
Süzülen su yaklaşık 4-5 su bardağı kadar çorba tenceresine alınır.
Terbiye malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır.
Süzdüğümüz sıcak et suyundan bir kepçe alındıktan sonra terbiye kabına eklenir ve karıştırılır.
Daha sonra yavaş yavaş et suyunun olduğu çorba tenceresine terbiye eklenir.Biraz karıştırılır.
İçine didiklenen etler eklenir. Sarımsak sosu ayrı bir kapta hazırlandıktan sonra çorbaya eklenir. 10 dakika kaynatılır.
Tereyağı kızdırılır, içine pulbiber ve kırmızı toz biber, nane eklenerek çorbanın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun .