Gribe, nezleye şifa bombası bu tencerede! Sarımsaklı terbiyeli et çorbası tarifi

Şifalı ve vitamin deposu sarımsaklı terbiyeli et çorbası gribal enfeksiyonlara iyi geliyor. Sarımsaklı terbiyeli et çorbasının her kaşığında şifa var. Peki nasıl yapılır?

Et çorbası uzun süre tok tutma özelliğine sahip. Terbiyesi ayrıca hazırlanan bu çorbada baharatlar olmazsa olmaz. Peki bu lezzetli çorba nasıl yapılır?

Sarımsaklı et çorbası içerisine hangi malzemeler giriyor?

SARIMSAKLI TERBİYELİ ET ÇORBASI MALZEMELER

500 gram kemikli et

4-5 su bardağı et suyu (gerekirse üzerine su eklenebilir)

Terbiye için:

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta sarısı

3 yemek kaşığı un

Sarımsaklı sos:

2-3 diş sarımsak

Yarım limon suyu

3 yemek kaşığı kadar sirke

Üzerine :

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Pulbiber

Nane

SARIMSAKLI TERBİYELİ ET ÇORBASI YAPILIŞI

Etler düdüklü tencereye alınarak haşlanır.

Suyu ayrı bir yere süzülür. Etler didiklenir.

Süzülen su yaklaşık 4-5 su bardağı kadar çorba tenceresine alınır.

Terbiye malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır.

Süzdüğümüz sıcak et suyundan bir kepçe alındıktan sonra terbiye kabına eklenir ve karıştırılır.

Daha sonra yavaş yavaş et suyunun olduğu çorba tenceresine terbiye eklenir.Biraz karıştırılır.

İçine didiklenen etler eklenir. Sarımsak sosu ayrı bir kapta hazırlandıktan sonra çorbaya eklenir. 10 dakika kaynatılır.

Tereyağı kızdırılır, içine pulbiber ve kırmızı toz biber, nane eklenerek çorbanın üzerine gezdirilir.

Afiyet olsun ��.