Gribe karşı kış çayı nasıl hazırlanır? İşte Afyonlu aktarlardan kış çayı tarifi

Bir yandan koronavirüs tehdidi bir yandan kış soğuğu kış çayına olan ilgiyi artırdı. Peki, soğuk algınlığına şifa olan kış çayı nasıl yapılır? İşte Afyonlu aktarlardan kış çayı tarifi...

AA

Afyonkarahisar'da havaların soğuması kış çayına talebi artırdı. Gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, aktarlardan kış çayı satın alıyor. Peki, Afon'da kış çayı nasıl hazırlanıyor?

Gribe ve soğuk algınlığına karşı şifalı bitkilerde çare arayan vatandaşlara, aktarlarda genellikle 12-20 arasında doğal bitkinin karışımı olan "kış çayı" tavsiye ediliyor.

AA'ya açıklamalarda bulunan Aktar Zafer Murat Çakır, pandemi sürecinde soğuk algınlığı ve grip için vatandaşların, ilk önce doğal yollara başvurduğunu anlattı. 

KIŞ ÇAYI NASIL YAPILIR?

Süreç dolayısıyla aktarların, vatandaşların uğrak yeri olduğunu dile getiren Çakır, kış çayı tarifiyle ilgili şunları kaydetti:

"Kış çaylarını hasta olmamak için artık herkes tüketmeye başladı. Bu çayın içeriğinde zencefil, tarçın, hatmi çiçeği, meyan kökü, ıhlamur, papatya, yaban mersini, nar çiçeği, ebegümeci, sığır kuyruğu ve adaçayı gibi doğal bitkiler yer alıyor. Çayda 12 ile 20 arasında bitki çeşidi bulunuyor. Bu bitkileri belirli ölçülerde karıştırarak kış çayını hazırlıyoruz. Kış çayını alanlar da evlerinde bunu demleyerek içiyor."

GRİBE KARŞI DOĞAL ŞİFA

Çakır, satışını yaptıkları karışım kış çayının ciddi anlamda soğuk algınlığı ve gribe karşı önleyici etkisinin olduğunu söyledi.

Kış çayı satışlarının çok arttığına dikkati çeken Çakır, "Bu çayın önemi, gribal enfeksiyonları önlemektir. Kovid-19 ise farklı bir gribal virüstür. Bu hastalığa da faydası olacaktır. Biz, 'yüzde yüz iyi eder' demiyoruz. Hastalığı önleme ve hafif geçirme anlamında faydası olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.