Sütlaç kıvamını tam tutturmak oldukça zor. Vereceğimiz tarifle mis gibi kıvamlı sütlaç yapabilirsiniz. İşte detaylar...
İŞTE KOLAY VE LEZZETLİ BİR TATLI TARİFİ: SÜTLAÇ
Malzemeler:
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Tarçın (süsleme için)
Yapılışı:
Pirinci güzelce yıkayın ve 2 su bardağı su ile orta ateşte haşlayın.
Pirinç yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alın.
Haşlanmış pirinçlerin üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ekleyin ve kısık ateşte ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.
Eğer isterseniz vanilini ekleyin ve karıştırın.
Sütlaç karışımını kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Soğuyan sütlaçları buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
Servis ederken üzerine tarçın serpebilirsiniz.
Afiyet olsun!