Gözlük camı temizlemenin basit yolları! Optikçilerin sırrı ortaya çıktı

Gözlük camı temizlemenin basit yolları pek çok insan tarafından merak ediliyor. Çünkü özellikle sıcak havalarda gözlüklerde oluşan lekeler, görüş açısını kısıtlayabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı gözlük camı temizleme yöntemleri, optikçilerin sırrı adeta ortaya çıktı bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Gözlük camı temizlemenin birçok farklı yolu bulunuyor. Ayrıca gözlük camı temizleme, bir ihtiyaç olarak ön plana çıkabiliyor. Zira özellikle sıcak havalarda gözlüklerin gün içerisinde temizlenmesi gerekebiliyor. Çünkü temizlenmediğinde, lekelenmelerden dolayı görüş açısı kısıtlanabiliyor.

Gözlük temizleme işlemini sürekli tekrarlayan pek çok insan, bu işlemi zamanla uğraştırıcı bulabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı gözlük camı temizleme yöntemleri, optikçilerin sırrı adeta ortaya çıktı dedirtebiliyor. Çünkü bazı basit yöntemler sonucunda, gözlükler hem temizleniyor hem de gözlüklerdeki derin olmayan çizikler çıkabiliyor.

GÖZLÜK CAMI TEMİZLEMENİN BASİT YOLLARI

Optikçilerin adeta sırrı gibi görülebilen bazı gözlük camı temizleme yöntemleri bulunuyor. Ayrıca bu yollardan ikisi, sabunlu su yöntemi ve bebek şampuanlı su yöntemi olarak sayılabiliyor.

Sabunlu Su Yöntemi: Az miktarda sabun, ılık su ile güzelce köpürtülür. Ardından gözlük temizleme işlemi için uygulanır. Bu işlemin sonucunda hem gözlüğün temizlenmesi hem de derin olmayan çiziklerin çıkması sağlanabilir.

Bebek Şampuanlı Su Yöntemi: Az miktarda bebek şampuanı ile su bir kapta karıştırılır. Ardından gözlük camı temizleme işlemi için uygulanır. Bu işlemin sonucunda hem derin olmayan çiziklerin çıktığı hem de gözlüğün temizlendiği görülebilir.

Dikkat: Gözlüklerin üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle yukarıda bulunan gözlük camı temizleme yolları, mevcut gözlüğün yapısına zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması tavsiye edilmez.