Gözlük camı temizlemenin 3 kolay yolu! Keşke daha önce bilseydim dedirtiyor

Gözlük camı temizleme işlemi, özellikle sürekli gözlük kullanan birçok insan tarafından devamlı tekrar ediliyor. Bu nedenle zamanla uğraştırıcı bir hale dönüşebiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek 3 kolay gözlük camı temizleme yöntemi, ''keşke daha önce bilseydim'' dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Gözlük camı temizleme işlemi, hava sıcaklıkları yükseldiğinde daha sık tekrarlanabiliyor. Çünkü gözlüklerin nemlenmesi, görüş açısını kısıtlayabiliyor. Öte yandan gözlük doğru şekilde temizlenmezse, kirli ve puslu bir görüntü ortaya çıkabilir.

Bu noktada tercih edilecek doğru ve basit bazı gözlük camı temizleme yöntemleri de bulunuyor. Üstelik söz konusu yöntemler, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor.

GÖZLÜK CAMI TEMİZLEMENİN 3 KOLAY YOLU

Gözlük camı temizleme işlemi için denenebilecek birçok farklı yol bulunuyor. Ayrıca bu yollardan bazıları, diğerlerine kıyasla daha kolay gerçekleşebiliyor. İşte gözlük camı temizleme işleminin 3 kolay yolu şu şekilde; sirkeli su yöntemi, sabunlu su yöntemi ve bebek şampuanlı su yöntemi.

Sirkeli Su Yöntemi: Suyun içine az seviyede sirke eklenir ve karıştırılır. Elde edilen karışım gözlük temizleme işlemi için uygulanır. Böylece kirlerin ve derin olmayan çiziklerin çıktığı görülebilir.

Sabunlu Su Yöntemi: Ilık su ve az miktarda sabun karıştırılır ve köpürtülür. Sonra gözlük camı temizleme işlemi için kullanılır. Bu yöntemin sonucunda derin olmayan çiziklerin temizlendiği de görülebilir.

Bebek Şampuanlı Su Yöntemi: Su ve az seviyede bebek şampuanı karıştırılır. Elde edilen karışım gözlük camı temizleme işlemi için uygulanır. Böylece hem derin olmayan çiziklerin hem de kirlerin çıktığı görülebilir.

Dikkat: Gözlüklerin üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple yukarıdaki gözlük camı temizleme yöntemleri, mevcut gözlüklere zarar verebilecek nitelikteyse uygulanmamalı.