AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Av sezonuyla beraber tezgahlardaki yerini alan barbunya balığı gözü baştan sona yeniliyor. Görme kaybını önleyerek gözlerdeki sarı noktayı güçlendiren barbunya balığı, A vitamini deposudur. Barbunya balığının rengi barbunya sebzesiyle aynıdır. Adı da bu sebzeden geliyor. Ilık ve sıcak denizlerde olgunlaştıktan sonra Ağustos sonu Eylül başı gibi deniz yüzeyine çıkar. Izgara olarak tüketilen barbunya balığı bol etlidir. Göz sağlığını yenileyen barbunya balığını sizler için bir araya getirdik.
Uzmanlar yaptıkları araştırmada barbunya balığının insan sağlığına olan olumlu etkilerini ortaya çıkardı. Omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan barbunya balığı, sinir hücrelerini yeniler. Sonbahar geçiş döneminde görülen yorgunluk gibi sağlık sorunlarını en aza indirir. Vücudun kış aylarında ek takviye olarak alma ihtimali zayıf olan D vitaminin yüzde 30'unu kolaylıkla karşılar. Uzmanlar barbunya balığının haftada iki defa tüketilmesi gerektiğini açıkladı.
* Yaz boyu vücutta birikmiş besin atıklarını kısa sürede atmaya yardımcı olur.
* Kanser gibi riskli ve geri dönüşü olmayan hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.
* Formda kalmak isteyenler için barbunya balığı tek öğünde besleyici bir besindir.
* Kalsiyum bakımından zengin olduğundan çocukların kemik ve kas gelişimine destek verir.
* Kışın hamile olan kadınların sıklıkla tüketmesi tavsiye edilir. Bebeğin gelişimini kolaylaştıran barbunya balığı tam bir ek takviyedir.
* Cilt yapısını yenileyerek kırışıklık ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır. Daha parlak ve canlı bir vücut sağlar.