Gözlerde bayram havası yapan lezzet! En orijinal Özbek pilavı nasıl yapılır?

Bayram yemeklerini şimdiden düşünenler için en zengin içerikli lezzet olan Özbek Pilavının en orijinal halini sizler için araştırdık. İçeriğinde birçok besin barındıran Özbek Pilavı Asyalı Türklerin en sevdiği yemektir. Peki en orijinal Özbek pilavı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Osmanlı mutfağının en sevilen lezzeti olan etli pilav günümüzde Asyalı Türklerin mutfaklarının başyapıtıdır. Özel günlerde yapılan ve tabak tabak tüketilen Özbek Pilavının yapımında bazı püf noktalar var.

Zengin sunumu sayesinde Özbek Pilavı başlı başına bir yemektir. İçeriğinde birçok besin barındıran Öbek Pilavını bayram sofralarına taşıyın. Sevdiklerinizle beraber zengin bir lezzetin doruklarına çıkın.

EN ORİJİNAL ÖZBEK PİLAVI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Yarım havuç

Yarım soğan

1 su bardağı pirinç

10 tane sarımsak

200 gram kuşbaşı et

Bir yemek kaşığı tereyağı

Bir yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz, karabiber ve toz biber

YAPILIŞI

Pirinçleri pişirmeden su da bekletin.

Kuşbaşı eti başka bir tencerede kavurun ardından suyunu süzün.

Farklı bir tencereye kavurduğunuz etleri alın üzerine tereyağı ve sıvıyağını koyun.

Havuçları uzunlamasına soğanla beraber rendeleyin.

Kavururken üzerine pirinci ilave edin.

Baharatları ve sarımsakları diri diri koyun.

2 buçuk su bardağı su ilave edin.

Bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.

Afiyet şifa olsun...

Mangalda pişmiş gibi bir lezzet! Sodalı köfte nasıl yapılır?