AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Osmanlı mutfağının en sevilen lezzeti olan etli pilav günümüzde Asyalı Türklerin mutfaklarının başyapıtıdır. Özel günlerde yapılan ve tabak tabak tüketilen Özbek Pilavının yapımında bazı püf noktalar var.
Zengin sunumu sayesinde Özbek Pilavı başlı başına bir yemektir. İçeriğinde birçok besin barındıran Öbek Pilavını bayram sofralarına taşıyın. Sevdiklerinizle beraber zengin bir lezzetin doruklarına çıkın.
MALZEMELER
Yarım havuç
Yarım soğan
1 su bardağı pirinç
10 tane sarımsak
200 gram kuşbaşı et
Bir yemek kaşığı tereyağı
Bir yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber ve toz biber
YAPILIŞI
Pirinçleri pişirmeden su da bekletin.
Kuşbaşı eti başka bir tencerede kavurun ardından suyunu süzün.
Farklı bir tencereye kavurduğunuz etleri alın üzerine tereyağı ve sıvıyağını koyun.
Havuçları uzunlamasına soğanla beraber rendeleyin.
Kavururken üzerine pirinci ilave edin.
Baharatları ve sarımsakları diri diri koyun.
2 buçuk su bardağı su ilave edin.
Bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
Afiyet şifa olsun...