Gözlemecilere taş çıkartan tarif! Çayın yanında en az 10 tane yiyeceksiniz

Kıymalı gözleme mis kokuyor. Kıymalı gözleme için çeşitli baharatlar kullanmalı. Gözleme kulak memesi kıvamında olmalı. Peki kıymalı gözleme nasıl yapılır?

Altı üstü nar gibi kızaran kıymalı gözleme çok seviliyor. Hamuruna yaş maya da eklenen kıymalı gözleme kahvaltı için birebir. İşte detaylar...

KIYMALI GÖZLEME TARİFİ

Malzemeler;

500 gr dana kıyma

4 kuru soğan

2 domates

1 tane kırmızı biber

3 tane yeşil biber

Maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 su bardağı sıvı yağ

Baharatlar tuz kırmızı toz biber, kırmızı pul biber karabiber kekik

Hamuru için

1 kilo un

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

Ve su

Yapılışı;

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurdum yarım saat dinlendikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yaptım üzerini bezle örttüm.

İç harcını malzemelerini rondodan geçirdim baharat sıvı yağ salçayı ekleyip harmanladım.

Servis tabağı büyüklüğünde açtım gözleme ekmeğini harcını kaşık yardımı ile sürüp üzerini kapatın.

Döküp tavada pişirdin bu işlemi tüm gözlemeleri bitirince tereyağı ile yağlayıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.