Patatesli tarifler hem doyurucu hem lezzetli. Özellikle kahvaltının değişmeyen demirbaşı olan patatesi sadece kızartarak değil haşlayarak da nefis hale getirebilirsiniz. İşte favoriniz olacak gözleme kadar doyurucu patatesli kahvaltılık tarifi...
MALZEMELER
2 adet haşlanmış patates
5 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
PATATESLİ KAHVALTILIK TARİFİ
Haşlanmış patatesleri soyun ve rendeleyin.
Tavanızı yüksek ateşte ısıtın ve sıvı yağı ve/veya sade tereyağını ekleyin.
Rendelenmiş patatesleri tavaya alın.
Patateslerin altı kızardığında (yaklaşık 10 dakika, ama yanmalarına izin vermeyin), ters çevirin ve diğer tarafı çok gevrek olana kadar kızartın.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak olarak servis yapın. Pazar kahvaltısına çıtır patatesleriniz hazır. Afiyet olsun...