Gözenek sıkılaştırıcı altın değerinde maske tarifleri

Cilde yapılan yanlış uygulamalar ve kullanılan kozmetik ürünler zaman içerisinde gözenekleri arttırır. Genleşen gözeneklerinden rahatsız olan bir çok kişi sıkı bir cilde kavuşmanın yollarını arıyor. Biz de sizler için cildi diri tutan, gözenekleri kapatan sıkı bir yüze kavuşturan gözenek sıkıştırıcı evde yapılır doğal maske tarifleri hazırladık.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kirli hava koşuları, makyaj malzemeleri ve stres cilt yüzeyindeki gözenekleri genleştiriyor. Bu durumdan muzdarip olan bir çok kişi gözeneklerini sıkılaştıracak yolları merak ediyor. Biz de sizler için cildi diri tutan, gözenekleri kapatan sıkı bir yüze kavuşturan gözenek sıkılaştırıcı evde yapılır doğal maske tarifleri hazırladık. İşte cilt dostu maske tarifleri...

YUMURTA AKI MASKESİ MALZEMELER

2 çay kaşığı limon suyu

1 adet yumurta akı

YAPILIŞI

Öncelikle, bir kase içerisinde limon suyu ve yumurta akını iyice köpürene kadar çırpın. Ardından, yüzünüz için temin ettiğiniz bir adet fırça yardımıyla karışımı yüzünüze sürün. İncecik bir kağıt peçeteyi parçalar halinde bölerek maskeyi sürdüğünüz yerin üzerine koyun ve elinizle hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Karışımı peçetenin üzerinden tekrar uygulayın ve 10 dakika bekletin. Daha sonra peçeteleri çıkartın ve yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Bu ev yapımı doğal maskeyi herhangi bir cilt sorunu yaşamadıysanız haftada 2 kez tekrarlayabilirsiniz.

KARBONAT MASKESİ MALZEMELER

3 yemek kaşığı su

2 yemek kaşığı karbonat

YAPILIŞI

Karbonatı su içerisinde eritin ve yüzünüze masaj yaparak 1 dakika boyunca sürün. Ardından soğuk su ile durulayın.

ŞEKER MASKESİ MALZEMELER

2 kaşık şeker

1 kaşık zeytinyağı

4-5 damla limon suyu

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp kremsi bir kıvam elde edin. Yüzünüze peeling yapar gibi uygulayın. 1 dakika bekledikten sonra soğuk su ile cildinizi durulayın. Böylelikle limondaki antioksidan maddeler sayesinde cildiniz mikroplardan arınır ve gözenekleriniz sıkılaşır. Herhangi bir alerjik reaksiyon gerçekleşmediği takdirde bu maskeyi haftada 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz.

GÜL SUYU MASKESİ MALZEMELER

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı yoğurt

Kıvamı oluşana kadar gül suyu.

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri bir karışım elde edene kadar karıştırın. Pamuk yardımıyla temiz cilde maskeyi sürün. 20 dakika beklettikten sonra soğuk suyla cildinizi durulayın. Ev yapımı gözenek sıkılaştırıcı bu maske ile cildiniz yenilenir ve gözenekleriniz küçülmeye başlar.