Gözde lazer tedavisinde yüzde 100 başarı sağlanıyor mu?

Kişiye özel tedavi yöntemleriyle görme bozuklukları giderilebiliyor. Özellikle gözlük veya lens kullanmak istemeyenler lazer tedavi yöntemini deniyor. Peki, lazer tedavi yöntemi yüzde 100 başarı sağlıyor mu? İşte lazer göz tedavisi hakkında merak edilenler...

IHA

Gözle alakalı sağlık problemi olanlar göz tedavisi yöntemlerini araştırıyor. Bunlardan biri de lazer göz tedavisi. Aynı göz numarasına sahip olan kişilerin aynı netlik ve kalitede göremeyeceğini söyleyen uzmanlar, kişiye özel tedavi yöntemiyle görme bozukluklarının giderilebildiğini söyledi. İşte lazer göz tedavisi ile ilgili merak edilenler...

İHA'ya açıklamalarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aras Saklamaz numaralı gözlük ve lens kullanmak istemeyenlerin en sık tercih ettiği yöntem olan kişiye özel lazer göz tedavisi hakkında bilgiler verdi. 

Dr. Saklamaz, lazer yöntemiyle uygulanan göz ameliyatları içinde kişiye özel lazer tedavi yönteminin yüzde yüze yakın başarı oranı sağladığını belirterek, şu şekilde konuştu:

“Bu yöntem lazer ameliyatı ile en keskin görüşe sahip olabilmek için seçilmesi gereken yöntemdir. Custom Lasık veya Wavefront Lasık olarak adlandırılır. Wavefront teknolojisi, gözünüzün tüm karakteristiği ve detayları dikkate alınarak uygulanan lazer işlemidir. Konvansiyonel veya düz Lasık işlemi sizin kullandığınız gözlük veya kontakt lens numaralarına dayalı yapılan bir işlemdir.” 

“HERKES DÜNYAYI AYNI NETLİKTE GÖREMEZ”

Tıpkı parmak izlerinin olduğu gibi gözün de kişiye özel olduğuna vurgu yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aras Saklamaz, göz muayenesi hakkında şu bilgileri verdi:

“Milyonlarca insan aynı göz numaralarına sahip olabilir ancak dünyayı hepsi aynı netlikte ve kalitede göremezler. Custom LASIK, gözlük muayenesinde uygulanandan çok daha fazla bilgiyi gözden alır ve analiz eder. Elde edilen çok miktarda veri lazer işlemi sırasında korneanın şekillendirilmesinde kullanılır ve keskin bir görüş elde edilir. Standart bir göz muayenesinde göz doktoru gözlük camlarını denerken 0,25 dioptri aralıklarla mercekler kullanır, custom LASIK prosedüründe ise 0,01 dioptri aralığında değerlendirmeler yapılır. Yani daha keskin ölçüm tekniği uygulanır ve bu kararı hastanın ya da uzmanın seçimleri değil bilgisayarın analizi hesaplar. Yine başka bir deyişle custom LASIK 25 kat daha hassas davranır.” 

GÖZE ÖZEL LAZER PLANI

Op. Dr. Aras Saklamaz kişiye özel tedavi yönteminin hata payını ortadan kaldırdığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yine rutin bir göz muayenesinde merkezi tek bir noktadan görme ve odaklama ile gözlük muayenesi yapılırken Custom Lasık korneanın yüzlerce farklı noktasından yapılan ölçümler sonrasında sizin gözünüze özel lazer planı ortaya konulur. Lasık operasyonuna karar verdiğinizde doktorunuz ile bu konuyu daha detaylı konuşabilirsiniz.”