Göz göz pişen kaşık dökmesi tarifi! Kahvaltıya enfes pratik tarif!

Kahvaltılık kaşık dökmesini yemelere doyamayacaksınız. 2 adet yumurtanın yeterli olduğu bu kaşık dökmesinin pişmesi için orta ateş şart. Peki kahvaltılık kaşık dökmesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kaşık dökmesi içerisine iki farklı peynir giriyor. Kaşar ve beyaz peynirle birleşen kaşık dökmesinin detaylarını sizler için derledik. Peki kaşık dökmesi nasıl yapılır?

Kaşık dökmesinin kahvaltılarınızda deneyebilirsiniz. Kaşık dökmesini oluşturan malzemeler her evde var. İşte detaylar...

KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ

2 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 küçük kase rendelenmiş beyaz peynir

1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri

1 küçük kase ince doğranmış maydanoz

YAPILIŞI

Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı büyük bir kaseye alıp, çırpalım.

Daha sonra tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Son olarak maydanoz, kaşar peyniri ve beyaz peyniri ekleyip karıştıralım.

Tavayı bir defaya mahsus çok az yağlayalım ısıttığımız tavaya harcımızdan kaşıkla alıp dökelim orta ateşte pişirelim.

Diğer tarafını da çevirip pişirdikten sonra servis tabağına alalım.

Kaşık dökmemiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.