Göz göz oluyor, kağıt gibi ince! Yapışmaz krep tarifi, 10 dakikada hazır

Tavaya yapışmayan enfes krepleri kahvaltıda deneyebilirsiniz. Lezzetli krebin püf noktası karışımı homojen kıvama getirmek. Peki kahvaltılık krep nasıl yapılır?

KADİR TEKİN

Krep reçel, çikolata veya ile tüketilebilir. Krebin adım adım yapılışını derledik. Peki nefis krep tarifi nasıl yapılır?

Kahvaltılık Krep Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta

2 su bardağından biraz az un

2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

Kahvaltılık Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

Krep tarifi hazırlamak için un, tuz, süt ve suyu karıştırma kabına alarak hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.

Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.

Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.

Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.

Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.

Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin.

Krep tarifimiz hazır, afiyet olsun.