Krep kilo aldırmıyor. Krebin yapılışı çok kolay. Krebi pişirirken altı üstüne dikkat ederek pişirmeli. İşte detaylar...
TEK KİŞİLİK KREP TARİFİ, 1 YUMURTA İLE KREP NASIL YAPILIR?
Malzemeler
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı
Derin bir kaseye bir çay bardağı un döküp ortasına çukur oluşturun. İçerisine 1 adet yumurtayı kırın, yarım çay bardağı tuz, 1 çay bardağı sütü ekleyip çatal veya çırpma teli iyice çırpın. Akışkan kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.
Tek kişilik krep nasıl yapılır?
Tavanın altını açıp ısıtın. 1 tatlı kaşığı tereyağını tavaya alıp eritin. Tereyağı yerine zeytinyağı yahut sıvıyağ kullanabilirsiniz.
Kepçeyle krebi tavaya döküp, tavayı hareket ettirip iyice yayın.
Tek kişilik krep nasıl yapılır? Az malzeme, çok lezzet!
Spatula ile kontrol edin, kızarıp piştiyse öbür tarafını çevirin.
Kalan krep karışımını kepçeyle yine tavaya alıp yayın ve altını, üstünü pişirin. Afiyet olsun.
1 YUMURTADAN KAÇ KREP ÇIKAR?
1 yumurta ile 2 krep çıkar. 1 yumurta, 1 çay bardağı un ve 1 çay bardağı süt ile tek kişilik krep hazırlayabilirsiniz.
TEK KİŞİLİK KREP YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Kullanacağınız krep malzemeleri oda sıcaklığında olmalı.
Krep malzemelerini pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Hamuru yüzeye dökmeden önce tavanın yeterince sıcak olduğundan emin olun.
Krepi ister tereyağı isterse zeytinyağı yahut sıvı yağ ile yapabilirsiniz.
Kreplerin tavaya yapışmasını önlemek için krep tavası yahut teflon tava kullanın.
Krepi ters çevirmeden önce altının pişip pişmediğini spatula ile kontrol edin.
Krepi çevirirken yırtılmasını önlemek için nazikçe çevirin.