Göz göz olan pankek tarifi! Tavaya yapışmıyor, ağızda dağılıyor

Kahvaltılık pankekler çok seviliyor. Pratik ve lezzetli bir tarif olan pankek yapımının püf noktaları neler? İşte detaylar...

Pankek için 1 yumurta yeterli oluyor. Kahvaltılıklarla tüketebileceğiniz pankek yapışmaz tavada pişirilmeli. İşte detaylar...

KAHVALTILIK PANKEK TARİFİ

1 su bardağı süt

1 yumurta

3 yemek kaşığı toz şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1. 5 su bardağı un

YAPILIŞI

Derin bir kaba süt, yumurta, şeker, yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı alalım güzelce çırpalım.

Akışkan bir kıvam alana kadar yavaş yavaş un ilavesi yaparak çırpalım.

Yanmaz yapışmaz tavayı ocağa alıp güzelce ısıtalım.

Isınan tavaya karıştırdığımız harçtan bir yemek kaşığı dökelim.

Tavayı yağlamanıza gerek yok. Şuna dikkat edin: Hepsinin aynı boyutta olması için, hep aynı noktadan dökün kendisi yayılsın. Ve her seferinde aynı kaşıkla aynı miktarda bir yemek kaşığı alın aynı boyutta olacaklardır.

Aralıklarla iki üç tane aynı anda pişirebilirsiniz.

Göz göz olan pankeklerimizi ters çevirip diğer yüzünü de pişirelim.