Dereotlu kaşık dökmesinin kıvamı kulak memesinde olmalıdır. Bu nedenle unu azar azar ve normal kıvamda dökmeli. Peki bu enfes kahvaltılık nasıl yapılır? İşte detaylar...
Kaşık dökmesinin en pratik halini sizler için kaleme aldık. İşte lezzetli kaşık dökmesinin detayları...
DEREOTLU KAŞIK DÖKMESİ İÇİN MALZEMELER
5 yemek kaşık tepeli yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabarma tozu
5 kaşık tepeli un (Dikkatli ekleyelim
fazla yada daha az gidebilir)
YAPILIŞI
Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp sıra gözetmeden ekleyelim.
Malzemeleri iyice çırpalım.
Unu dikkatli ekleyerek yumuşak kalın bir hamur yapıyoruz.
İnce doğradığımız dereotunu ilave edip tekrar karıştıralım.
Tavayı ocağa alalım ve iyice ısıtalım.
Daha sonra orta ateşe alalım ve bir kereye mahsus yağlayalım.
Hamurdan kaşık ile alıp tavaya yuvarlak olarak taşırmadan dökelim.
Üzeri göz göz olunca altı hafif kızarınca ters çevirelim diğer tarafı da kızarınca ocaktan alalım.
Hepsi bittikten sonra istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.