Göz göz olan kahvaltılık pankek tarifi! Püf noktası çok karıştırmamak

Pankek detaylı bir tarif. Pankek hamuru kepçeyle tavaya dökülmelidir. Pankek çocuklarında çok sevdiği bir tarif. Peki enfes kahvaltılık pankek nasıl yapılır?

Pankek hamuru pürüzsüz kıvama gelenek dek karıştırılmalı. Pankek tarifi sadece iki kişilik. Pankek hamuru mutlaka düzleşmeli. İşte tarifi...

2 Kişilik Pankek Tarifi İçin Malzemeler

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı şeker

Yarım su bardağı süt

1 su bardağından 1 parmak az un

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

2 Kişilik Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.

Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz hamur elde edinceye kadar karıştırmanız yeterli.

Dilerseniz bu tarifi 1 paket kabartma tozu kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Pişirmek için tavamızı ısıtalım.

Ocağınızı çok yüksek ateşte açarsanız pankeklerin içi pişmeden dışı yanacaktır.

Bu nedenle orta ateşte açın.

İlk pişen pankeki bölerek ortasının pişip pişmediğinden emin olun.

İlk hamuru dökmeden önce tavamızı çok az yağ ile yağlayalım.

Peçeteyi yağa çok az batırarak tavaya sürmeniz bile yeterli.

İlk pişirmeden hamur yapışabilir sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok.

Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün.

Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.

Afiyet olsun.