Göz göz olan kahvaltılık krep tarifi: Nerdeyse ağızda eriyor, yumuşacık ve lezzetli

Krep kahvaltılarınızın pratik tarifidir. Krebi sade veya reçelle tüketebilirsiniz. Peki adım adım krep nasıl yapılır?

KADİR TEKİN

Krep hamurunu iyice çırpmalı. Kepçe veya kaşık yardımıyla krep hamurunu tavaya dökebilirsiniz. İşte tarifi...

KREP TARİFİ

Malzemeler

2 adet yumurta

1 su bardağı süt (200 ml)

Yarım su bardağı su (100 ml)

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım paket kabartma tozu

1 su bardağı un

1 adet orta boy havuç

Bir tutam maydanoz

Bir tutam dereotu

Tereyağı (üzerine sürmek için)

Hazırlanışı

Öncelikle kullanacağımız bir tutam dereotu ve maydanozu ince ince kıyalım.

Havucu da rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.

Uygun bir kaba yumurta, su, süt, tuz ve kabartma tozunu alıp tüm malzemeyi birkaç dakika çırpalım.

Daha sonra karışıma unu da ekleyip çırpmaya devam edelim.

Hazırladığımız krep hamurunun içerisine doğradığımız maydanoz, dereotu ve rendelenmiş havucu ekleyip tüm malzemeyi karıştıralım.

Hazır olan krep hamurunu pişirmek için krep tavasını biraz sıvı yağ ile yağlayalım.

Isınan tavaya hamurdan 1-2 kepçe kadar dökerek tavayı sağa sola oynatıp hamurun yayılmasını sağlayalım.

Krebin üzeri renk değiştirmeye başladığında altı pişmiş ve kızarmış demektir. Ters çevirerek diğer yüzeyini de pişirelim.

Her iki tarafı da güzelce kızardığında biraz tereyağı ile ne çok yüksek ateşte ne de çok düşük ateşte açalım. Orta ateşte pişirmeniz yeterli olacaktır.

Tüm hamuru pişirdikten sonra kreplerimiz servise hazır.

Afiyet olsun!