Göz altı morluklarının doğal çözümü! Salatalığı böyle kullanırsanız…

Göz altı morlukları, görüntü olarak insanlarda rahatsızlık hissi oluşturabiliyor. Ayrıca bu sorun çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabiliyor. Öte yandan göz altı morluklarının doğal bir çözümü de bulunuyor. Detaylar haberimizde...

Göz altı morlukları birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabiliyor. Ayrıca bu nedenlerden bazıları; yorgunluk, yetersiz uyku, stres ve beslenme düzeni olarak sayılabiliyor. Öte yandan göz altı morlukları pek çok insanı rahatsız edebiliyor. Çünkü istenmeyen bir görüntü oluşturabiliyor.

Göz altı morluklarının rahatsız edici olması, çözüm yöntemlerinin de araştırılmasına yol açabiliyor. Bu noktada göz altı morluklarına doğal çözüm olabilen bir yöntem de bulunuyor.

GÖZ ALTI MORLUKLARININ DOĞAL ÇÖZÜMÜ

Göz çevresinde oluşan şişkinlikleri azaltma ve cilt tonunu dengeleme konusunda tercih edilecek bir doğal çözüm yöntemi bulunuyor. Nitekim salatalık aşağıdaki gibi kullanılırsa, söz konusu sorunlara çözüm olabiliyor.

Salatalık ince ince dilimlendikten sonra göz üzerine koyulur.

Ortalama 10-15 dakika kadar bekletildikten sonra yüz, soğuk su ile güzelce yıkanır.

Bu işlem düzenli bir şekilde tekrarlanırsa, göz altı morluklarının azaldığı görülebilir.

Dikkat: Alerji etkisi oluşabilecek ya da farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak yukarıdaki yöntemi tercih etmeleri gerekir.

DİĞER TAVSİYELER

Göz altı morluklarının azaltılabilmesi için bazı tavsiyeler bulunuyor. Nitekim göz altı morluklarının azaltılabilmesi için düzenli uyku, alerjenlerden kaçınma, yeterli su içme, sağlıklı beslenme, göz bakım ürünlerinin kullanılması ve soğuk kompres uygulanması gibi çeşitli yöntemler tavsiye edilebiliyor.