Göz altı ışık dolgusu değil patates nişastası! Sadece 2 malzemeli maske morluk ve kararmaları yüzde 80 azaltıyor

Göz altı morluğu strese ve uykusuz gecelere bağlı oluşabiliyor. Patates içerisindeki nişasta göz altı kararmasını engelliyor. Peki kararma ve morarmaların önüne ne geçer? İşte sadece 2 malzemeli göz altı maskesi...

Üzüm çekirdeği yağı sivilceleri kurutuyor. Nişasta ile birlikte kullanıldığında göz altı kararmaları açıyor. Peki ciltte bulunan kararmaları açan maske nasıl yapılır?

Patatesi olduğu gibi kesip göz altına uyguladığınız zaman kararmalar açılabilir. Üzüm çekirdeğinde bulunan antioksidanlar göz altı morluklarının rengini açar. Çünkü içerisinde bol miktarda antioksidan var.

PATATES

Göz altı morluklarının giderilmesinde patatesin çeşitli kullanım yöntemleri vardır. Bunlardan biri patatesi çiğ olarak dilimleyip göz çevrenize yerleştirmek ve yaklaşık 20 dakika beklemektir. Bir diğer yöntem de, patatesi rendeledikten sonra, bir tülbent yardımıyla suyunu sıkmak ve bu suyu göz çevresine sürmektir. İçerdiği nişasta ve C vitamini, patatesi göz altı morluklarının tedavisinde faydalı bir besin olarak öne çıkarmaktadır.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Üzüm çekirdeği yağı, içerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde göz altı morluklarının rengini açar. Üzüm çekirdeği yağını, haftada iki üç kere göz çevrenize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.