Göz açıp kapayıncaya kadar sofrada poğaça! Fırından taşan lezzet, kokusu baş döndürüyor

Kahvaltıya özel hızlıca poğaça yapımını derledik. Kıyır kıyır yapılan poğaça için içerisine mutlaka sirke girmeli. Lezzet bombası poğaça nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Kokusu diğer odalardan duyulan gevrek poğaça nasıl yapılır? Tüm malzemeler poğaça kabının içerisinde karıştırılmalıdır. Ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?

5 Dakika Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine)

1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

1/2 (yarım) su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

1 yemek kaşığı sirke

2 tatlı kaşığı toz şeker

1,5 çay kaşığı tuz

2 paket kabartma tozu

Yarım demet dereotu

1 adet havuç

3-3,5 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam

5 Dakika Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta ve sıvı yağı bir karıştırma kabına alın (bir yumurtanın sarısını üzeri için ayırın).

Üzerine yoğurt, eritilmiş tereyağı, sirke, toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.

Kabartma tozunu da ilave edin.

İnce doğranmış dereotunu ve rendelenmiş havucu karışıma ekleyin.

Unu azar azar ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun (yaklaşık 3-3,5 su bardağı).

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün, susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.