Görüntüsü pasta, tadına herkes hasta! Kayseri yağlaması tarifi

Kayseri yöresine ait olan Kayseri yağlaması, görüntüsü ve lezzetiyle oldukça iştah açıcı. Her ne kadar zahmetli gözükse de lezzetinden tekrar tekrar yapılacak bir yemek gibi gözüküyor. Peki Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Kayseri yağlamasının yapımı ve püf noktaları detaylarında…

Yemekten önce ilk çorba içenlere kötü haber! Kayseri yağlamasının lezzetinden sual olunmuyor, büyük bir zevkle yeniyor... Farklı tatlar arayanların favorisi haline gelen Kayseri yağlaması, sofraların baş tacı oluyor. İşte Kayseri yağlamasının yapımı...

Malzemeler

500 gram kıyma

1 adet soğan

2 adet yeşil biber

1 adet iri domates

1 çorba kaşığı domates salçası

Yarım demet maydanoz

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Karabiber

Tuz

1 çay kaşığı kimyon

Kırmızı toz biber

1 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak

Tuz

3 su bardağı un

1 çay kaşığı yaş maya

Tuz

1 su bardağı ılık su

Yapımı

Derin bir yoğurma kabına unu alın. Ortasını açtıktan sonra tuz ve maya ekleyin. Ilık suyu yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğurun. Yoğurma kabının üstüne havlu sererek 40 dakika mayalanmasını bekleyin.

İç harcı için tencereye yağ ilave edin. Soğan ve biberi kıydıktan sonra tencereye ekleyin. Kıymayı koyun ve suyunu çekene kadar pişirin. Domates ve maydanozu ekledikten sonra salça ve baharatları ilave edebilirsiniz.

Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak tabak büyüklüğünde açın. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin.

Sunum tabağınıza ilk hamur, sonra kıyma şeklinde pasta usulü dizmeye devam edin. Kat kat olduktan sonra üstüne yoğurtlu sos ve pul biberli yağı ekleyebilirsiniz.

Püf noktaları

Hamuru ince açmak kıymanın tadını daha baskın ve lezzetli yapacaktır.

Salçayı iyice kavurun. Kavurmama durumda salça tadı baskın olacaktır.

İçine ilave edilen sebzeleri ince ince kesin. Yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.