Yemekten önce ilk çorba içenlere kötü haber! Kayseri yağlamasının lezzetinden sual olunmuyor, büyük bir zevkle yeniyor... Farklı tatlar arayanların favorisi haline gelen Kayseri yağlaması, sofraların baş tacı oluyor. İşte Kayseri yağlamasının yapımı...
Malzemeler
500 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet iri domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
1 çay kaşığı kimyon
Kırmızı toz biber
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
3 su bardağı un
1 çay kaşığı yaş maya
Tuz
1 su bardağı ılık su
Yapımı
Derin bir yoğurma kabına unu alın. Ortasını açtıktan sonra tuz ve maya ekleyin. Ilık suyu yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğurun. Yoğurma kabının üstüne havlu sererek 40 dakika mayalanmasını bekleyin.
İç harcı için tencereye yağ ilave edin. Soğan ve biberi kıydıktan sonra tencereye ekleyin. Kıymayı koyun ve suyunu çekene kadar pişirin. Domates ve maydanozu ekledikten sonra salça ve baharatları ilave edebilirsiniz.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak tabak büyüklüğünde açın. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
Sunum tabağınıza ilk hamur, sonra kıyma şeklinde pasta usulü dizmeye devam edin. Kat kat olduktan sonra üstüne yoğurtlu sos ve pul biberli yağı ekleyebilirsiniz.
Püf noktaları
Hamuru ince açmak kıymanın tadını daha baskın ve lezzetli yapacaktır.
Salçayı iyice kavurun. Kavurmama durumda salça tadı baskın olacaktır.
İçine ilave edilen sebzeleri ince ince kesin. Yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.