Görsel zeka testi: Ördekler arasındaki tavuk nerede? 785 kişiden 154'ü bulabildi

Bazıları kendini dedektif gibi görür bazıları da kartal gibi gözlere sahip olduğunu söyler. Fakat her durumda böyle olduğunu düşünenlerin gözlem becerileri, görme keskinliği, zekası yüksektir. Uzaktan herkesin böyle söylemesi kolay. Peki, bunu bir görselle test etmeye ne dersiniz? Sizce ördeklerin arasındaki tavuklar nerede? 5 saniyede tavuğu bulanlar kendini kartal gözlü ilan edebilir. Resimde 2 tane tavuk bulunuyor. 5 saniyede göz zekasına güvenenleri böyle alalım.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Görsel zeka testleri herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. Eğlenceli ve zorlu görsel zeka testleri birçok nesne arasından tek tip olanı sorarak görme keskinliğini ölçüyor.

Karmaşık gibi görünen bu görselde ördekler arasındaki tavuk nerede diye soruyoruz? İlk etapta kolay gibi görünebilir. Ancak resimde 2 tavuk var ve sizden 5 saniyede bu tavukları bulmanızı istiyoruz. Bu görevi başarıyla tamamlayabileceğinize inanıyor musunuz?

Kartal gibi göze sahip olduğunu düşünenler görsel zeka testlerine bayılıyor. Çünkü bu testler insanı dedektif gibi hissettiriyor. Bu görsel zeka testi sadece temel gözlem becerilerini değil aynı zamanda olağanüstü bir görme keskinliğini de gerektirir. 5 saniyelik bu mücadele sizin olayları halletme becerisinde ne kadar pratik olduğunuzu gösterir. Bu testteki tavukları bulan çok az insan var.

GÖRSEL ZEKA TESTİ: 2 TAVUK NEREDE?

Görsel testler, görsel bilgi denizindeki ince ayrıntıları ve anormallikleri algılama yeteneğimizi zorlayan eğlenceli bir beyin egzersizidir. Konsantrasyonu artırır ve dikkati keskinleştirir. Başarmaya odaklanırsanız bakışlarınız hedefi bulacaktır. İçgörünüze güvenin ve yolculuğa çıkın.

Sadece en dikkatli olanın zafer kazanacağı bu görsel zeka testi ilk etapta kolay gelebilir. Fakat her detaya dikkat etmeniz gerekiyor. Unutmayın süre lehinize işliyor. Tavukları bulamayanlar için yerini işaretledik. Aşağıdaki görsele bakabilirsiniz.