Görsel zeka testi: Kafan mı dağınık zekan mı bulanık? Resimde kuş mu ördek mi gördün?

Görsel zeka testleri insanın beyniyle ilgili farklı tespitlerde bulunuyor. Herkesin dikkat gücü farklıdır. Görsel bulmacalarda başarılı olmak için kafadaki dağınıklığı ortadan kaldırmak gerekiyor. Peki, sizin kafanız mı dağınık zekanız mı bulanık? Bu kişilik testine ilk baktığınızda hangi hayvanı gördüğünüz sizin görsel zekanız hakkında gerçeği söylüyor. Peki, resimde ilk kuş mu gördünüz ördek mi?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Kişilik testleri birtakım sorular görsel zeka oyunları sunarak insanın kendini geliştirmesine yardımcı oluyor. Sizce her zeki olan başarılı mıdır? Bu soru ne zaman sorulsa tartışılır. Birçok insan zekayla çalışkanlığın aynı şey olmadığını savunur. Bazılarına göre ise insanın zekasını yüzde 100 kullanmama sebepleri vardır. Buna bazen okul deneyimleri bazen de aile hayatı sebep olabilir. Fakat bir gerçek var ki o da zeka geliştirilebilir bir şeydir. Bu yüzden insanın kendini keşfetmesi bu anlamda önemlidir. Peki, siz zekalı mısınız çalışkan mısınız?

KİŞİLİK TESTİ NASIL ÇÖZÜLÜR?

Bu kişilik testinde bir görsel yer alıyor ve bu görselde sadece bir hayvan var. İlk hangi hayvanı gördüğünüz sizi zeka konusunda yönlendirecek. Kafanızdaki dağınıklığı çözen görsel zeka testi işinize yarayabilir.

Pratik zeka mısın alık mısın? Resimde hangi hayvan var? Kişilik testiyle öğren