Görsel zeka testi: 10 saniyede 701 kişiden 17'si 4 farkı bulabildi! Zekiler bile başarısız oldu

Zeki insanların bile başarısız olabildiği bu bulmaca, kedi görselinin bulunduğu 2 resme istinaden hazırlandı. Birbirine fazlaca benzer bu iki resimde, toplam 4 fark bulunuyor. Ayrıca sadece üstün zeka seviyesine sahip insanların 4 farkı 10 saniyede bulabilecekleri iddia ediliyor. Çünkü zekiler bile bu bulmacada başarısız olabiliyor. İşte söz konusu görsel zeka testi…

Zeki insanların bile çözerken zorlanabildiği bu bulmacada, 2 resim bulunuyor. Ayrıca kedi görselinin de yer aldığı resimler arasında toplam 4 fark bulunur ve 10 saniyede bulunması isteniyor. Ancak zeka sınırlarını zorlayabilen bu bulmacada birçok insan 4 farkı 10 saniyede bulamadı. Bu nedenle yalnızca üstün zeka seviyesine sahip insanların 4 farkı 10 saniyede bulabilecekleri iddia ediliyor.

ZEKİLER BİLE BAŞARISIZ OLDU

Toplam 2 resme istinaden ortaya çıkartılan bu bulmacada 4 fark bulunuyor. Ayrıca bulmaca kolay gibi gözükse de adeta zeka sınırlarını zorlayabiliyor. Çünkü testi çözmeye çalışan birçok insan başarılı olmadı.

Zeka sınırlarını zorlayabilen bu bulmacada, zeki insanlar bile başarısız oldu. Nitekim Türkiye'de 701 kişiye gösterilen bu bulmacada sadece 17 kişi 10 saniyede 4 farkı görebildi. Bu nedenle sadece üstün zeka seviyesine sahip insanların 10 saniyede 4 farkı bulabilecekleri de iddia ediliyor.

Peki zeki insanların bile başarısız olabildiği bu bulmacada, siz 10 saniyede başarılı olabilir misiniz? İşte söz konusu bulmaca;

Görsel Zeka Testi İpucu: Bu bulmacada zeki insanlar bile ipucundan yardım alabiliyor. Eğer siz de 4 farkı bulamadıysanız, kedinin bulunduğu bölgenin etrafına daha dikkatli bakmalısınız. Nitekim 2 fark duvarda, 2 fark kedinin durduğu yerde.

GÖRSEL ZEKA TESTİNDEKİ 4 FARKIN YERİ

Zeki insanların bile başarısız olabildiği bu testte 701 kişiden sadece 17'si başarılı olmuştu. Çünkü ustalıkla gizlenmiş 4 farkın 10 saniyede bulunması, zeki insanları bile adeta ters köşe yapabiliyordu.

Eğer zeki insanların bile 10 saniyede çözemediği bu testte siz de başarısız olduysanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz. İşte görsel zeka testindeki 4 fakrın yeri;

Kişilik testi: Sadece zekiler doğru tahmin ediyor! Resimde hangi hayvan görseli var?