Gömlek temizlemenin basit yolu! Sararma izi yok oluyor...

Gömlek temizlemenin basit yolu pek çok insan tarafından merak edilerek araştırılabiliyor. Zira yakalarda oluşan sararma izini çıkartmak kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, gömlek yakasındaki sararma izini pratik bir şekilde temizleyebiliyor. Detaylar haberimizde…

Gömlek temizlemenin birçok farklı yolu bulunuyor. Ancak bu yollardan bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Ayrıca her gömlek temizleme yöntemi istenilen sonucu vermeyebiliyor.

Öte yandan sararma izini adeta yok edebilen bir gömlek temizleme yöntemi bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntem, pratik bir şekilde uygulanabiliyor.

GÖMLEK TEMİZLEMENİN BASİT YOLU

Gömlek temizlemenin basit yolu, ortalama bir çay kaşığı sirke ve aynı ölçüde su ile pratik bir şekilde gerçekleşiyor. Ayrıca söz konusu yöntem, sararma izini adeta yok edebiliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Ortalama bir çay kaşığı sirke ve aynı ölçüde su, bir kabın içerisine koyulur ve karıştırılır.

Ardından gömleğin sararmış yakalarına sürülür.

Ortalama 2 saat bu şekilde bekletilir.

Süre dolunca çamaşır makinesine yerleştirilir ve yıkanır.

Bu sayede gömlek yakasında oluşan sararma izinin temizlendiği görülebilir.

Dikkat: Gömleklerin üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple mevcut gömleğin üretici temizlik notlarının okunması önerilir. Eğer yukarıdaki sararma izini temizleme yöntemi, mevcut gömleğe zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması tavsiye edilmez.

Yağ lekesi kolayca çıkıyor! Fırın temizlemenin basit yolu