Giresun'da bayramların vazgeçilmezi burma tatlısı tarifinin püf noktası

Giresun'da fındıklı burma tatlısı bayramların olmazsa olmazı. Peki, burma tatlısının püf noktası nedir? Burma tatlısı ince açılan yufkanın arasına fındık serpildikten sonra rulo haline getirilmesi ile hazırlanıyor. İşte ustasından bayrama özel burma tatlısı tarifi...

AA

Bayram denilince akla ilk gelen elbette tatlılar oluyor. Giresun'da bayramın meşhur tatlısı burma tatlısı. Bu tatlı lezzetini fındık ve tereyağından alıyor ve sevilerek tüketiliyor.

AA'da yer alan habere göre Giresun'da bayramda en çok sevilerek tüketilen tatlıların başında burma tatlısı geliyor.

Giresun fındıklı burma tatlısı isteğe göre kuru ya da üzerine şerbet dökülerek de tüketilebiliyor. Kuru tüketim için hazırlanan tatlının içerisinde ise şeker kullanılıyor.

Kendine has kıvamı ve fındığın verdiği aromayla ön plana çıkan tatlı, özellikle bayram günlerinde ilgi görüyor.

"FINDIK TATLIYA AYRI BİR LEZZET VERİYOR"

Ortakbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Handan Aktan, kentte uzun yıllardır yapılan fındıklı burma tatlısının bayramların vazgeçilmezi olduğunu söyledi.

Bayramların yanı sıra düğün ve nişan gibi özel günlerde de bu tatlının yapıldığını dile getiren Aktan, "Baklava hamuru gibi açılıp içerisine fındık konularak yapılıyor ve tereyağı kullanılıyor. Her özel günümüzde fındıklı burma tatlısı bizim baş tacımız, ikramlığımız." dedi.

BURMA TATLISININ PÜF NOKTASI HAMURUN İNCE OLMASI

Aktan, Giresun katile tombul fındığın belli bir yağ oranına ve kaliteye sahip olduğuna dikkati çekerek, kullanılan Giresun kalite fındığın tatlıya ayrı bir lezzet verdiğini sözlerine ekledi.

Fındıklı burma tatlısını uzun yıllardır yapan Emine Özdemir ise tatlının güzel olması için hamurunun çok ince açılması gerektiğini söyledi.

TEREYAĞI ÖNEMLİ

Şerbeti dökülen tatlının ağızda adeta eridiğini ifade eden Özdemir, "İçinin fındığının da bol konulması gerekiyor. Bazıları kurabiye gibi kuru tüketmek istiyor. Tereyağının da güzel olması gerekiyor. Geleneksel olarak hep bu tatlı yapılıyor, büyüklerimizden gördüğümüzü biz de yapıyoruz." diye konuştu.

Bayrama özel 3 adımda soğuk baklava tarifi! Püf noktası...

Bayram kahvaltısına patatesli kahvaltılık tarifi