Girdiği vücuttaki tüm virüsleri süpüren ot! İbn-i Sina'dan beynin gizli silahı

Batılı bilim insanları hayretler içerisinde bırakan İbn-i Sina, beynin gizli silahını olan çayı paylaştı. İbn-i Sina'nın överek bitirmediği karabaş otu çayı tam bir virüs düşmanıdır. Bir bardağı bile vücuttaki tüm virüsleri etkisiz kılıyor. Peki karabaş otu çayının faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Yüzyıllar önce şifa kitaplarında birçok çaydan bahseden İbn-i Sina'nın en etkili olan karabaş otunun beyni yenilediğini belirtti. Karabaş otu çayı, İbn-i Sina'ya göre ilerleyen yaşlarda beyinde oluşan unutkanlık demans gibi hastalıkların riskini sıfırlar. Üstelik vücuttaki virüslerin aktivasyonlarını engeller. Tam ir virüs düşmanı olan karabaş otu çayı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

İbn-i Sina'nın yere göğe sığdıramadığı karabaş otu çayı, tam bir yenileyicidir. Günde bir bardak tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak kronik hastalığı olanların mutlaka uzmanlarına danışması lazım.

KARABAŞ OTU ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Güçlü bir antioksidan olan karabaş otu, sinir hücrelerini hızla onarır. Bu hem ruhsal hem de beyinsel hastalıklarının riskini azaltır. Karabaş otu hakkında yapılan araştırmalarda düzenli tüketildiğinde konsantre gücünü artırarak alzheimer riskini düşürdüğü tespit edilmiştir.

Virüs ve bakterilerin bağışıklık sistemine zarar vermeden vücuttan atılmasını sağlar. Özellikle virüslerin vücutta yorgunluğa neden olmasının önüne geçer. Grip ve üst solunum yolu hastalıkları sırasında tedavi için doğal ilaç olduğu iddia edilir.

Karabaş otu özellikle kolesterol seviyesini dengeleyerek kalp ve damar hastalıklarının riskini de düşürdüğü tespit edilmiştir. Kan içindeki yağ seviyesini kontrol ederek kilo alımını engeller.

Yemeklerden sonra tüketilen bir bardak karabaş otu çayı, mide suyunu dengeler. Yanma, hazımsızlık gibi durumları engeller.

Boğazda sık sık meydana gelen balgam ve balgam birikintilerini söküp atar. Boğazdaki mukoz seviyesini dengeler.

Kadınlarda sık sık medyana gelen idrar yolu enfeksiyonunu ortadan kaldırır.

Kanser hücrelerini pişman eden çay! Vücudun ilaç kaynağı