Tek bir bardağı uykusuzluğu bitiriyor! ''Ölümsüzlük meyvesi'' olarak geçiyor...

En sık yaşanan sağlık sorunu uykusuzluktur. Uykusuzluğu bitiren mucize çayın formülü ise ölümsüzlük meyvesindedir. Asya ülkelerinde yemekten hemen sonra tüketilir. Yüksek oranda antioksidan içerir. İşte faydaları saymakla bitmeyen ölümsüzlük meyvesi: Hünnap...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Anavatanı Çin olan "ölümsüzlük meyvesi" olarak geçen hünnap meyvesi ise her derde devadır. İlaçların ham maddesi olarak kullanılan besini uzmanlar direk tüketilmesini tavsiye eder. Bir bardak hünnap çayı uykusuzluk sorununu kökten çözüyor.

Dünya çapında popüler olan Hünnap Çin hurması olarak geçer. Güney Asya ülkelerinde doğal kozmetik ürünlerinde en çok kullanılan meyvedir. Tüketimi tam 2500 yıl öncesine dayanır. Çiğ olarak tüketilir. Tadı elma ve hurma arasında bir lezzettir.


HÜNNAP MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

* Güney Kore'de alternatif tıpta hünnap çay olarak tavsiye edilir. Bu çay uykusuzluğu kökten çözer. Beyindeki epifiz bezi tarafından salgılanan ve uykuyu sağlayan melatonin hormonunun çalışmasını destekler.

* Güçlü bir kokusu olan hünnap meyvesi ezilerek içindeki öz yağından parfüm yapılır. Bu parfüm sinir uyarıcılarını hareketlendirerek stres ve depresyon sorunlarını engeller. Ayrıca direk tüketildiğinde de aynı etkiye sahiptir.

* C vitamini açısından zengin olduğundan antikanser özellik gösterir. Vücutta besin atıklarından dolayı artan zehri idrar yoluyla atmaya yardım eder. Vücutta zehirli atıklar arttıkça ödem birikir. Zamanla da hücreler deforme olur. Hünnap bu olumsuzluğun yaşanmasını engeller.

* Bağışıklık sistemini istila eden zararlı her şeyi yok eder. Yapılan araştırmalarda hünnap düzenli tüketildiğinde rahim ağzı, göğüs, karaciğer ve kolon gibi hayati tehlikesi yüksek kanserleri engeller.

* Antioksidanın en etkili maddesi flavonodiler bakımından zengin olan hünnap, kan basıncını dengeler. Tip 2 diyabetin oluşumunun önüne geçer. Kandaki iltihap seviyesini sıfırlar.

* İçerdiği lif sayesinde vücuttaki sağlıklı kolesterol seviyesini yükseltir. Bu da kalp ve damar hastalıklarının riskini düşürür.

NOT: Stres ve depresyona bağlı ilaç tüketenler hünnap meyvesini tüketmemeli. İçerdikleri maddeler aynı olduğunda vücutta zararlı bir tepkimeye neden olabilir.

HÜNNAP MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?

Güney Kore'de çay formunda akşam yemeğinden hemen sonra tüketilir. Çin'de genellikle şurup yapılır. Hem çiğ hali hem de kurutularak yıl boyu tüketilmeye çalışılır.

HÜNNAP MEYVESİ BESİN DEĞERİ

Karbonhidrat: 30 gram
Lif: 40 gram
C vitamini: 70
Yağ: 0,1 gram
Protein: 2 gram
Kalsiyum: 20 mg
Magnezyum: 10 mg