Gıda takviyelerine itibar etmeyin, Fındık ve zeytinyağı tüketin

Pandemi döneminde gıda takviyelerini kullananların sayısı arttı. Bu süreçte gıda takviyelerine ihtiyaç olmadığını söyleyen uzmanlar, bağışıklığı güçlendirmek için zeytinyağı, fındık ve susam yağını önerdi.

Pandemi döneminde sağlıklı beslenmenin önemine ilişkin açıklamalar yapan Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Piyasayada koronavirüsten koruduğu iddialarıyla gündeme gelen gıda ve vitamin takviyelerine itibar etmeyin. Tam tahıl, fındık, zengin zeytinyağı ve susam yağı tüketimi bağışıklık sistemini güçlendireceği gibi vücuttaki iltihabın azalmasına yardımcı olur.” dedi.

KISA SÜRELİ DİYET YERİNE DENGELİ BESLENME

Pandemi döneminde dengeli beslenmenin ihtiyacımız olan tüm vitamin ve mineralleri karşıladığını söyleyen Doç. Dr. Bülent Yaşar, düzenli gıda takviyelerine ihtiyaç olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Polikliniklerde pandemi sürecinde nasıl beslenmeliyiz ve takviye olarak ne almalıyız sorularıyla sık karşılaşıyoruz. Enfeksiyonlar esnasında vücudun enerji ve besin ihtiyacı artar. Bu nedenle Kovid-19 dahil tüm enfeksiyonlar öncesi ve sonrasında sağlıklı beslenmek çok önemli. Hiçbir yiyecek veya diyet takviyesi koronavirüs enfeksiyonunu önleyemez. Kısa süreli diyetler yerine, yaşam tarzı haline gelen sağlıklı beslenme şekli, güçlü bağışıklık sistemi oluşturmanın en önemli yoludur.”