Gevşemeyen tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Tulumba tatlısı çok sevilen şerbetli tatlılardan biri. Tulumba tatlısını çıtır çıtır yapan ana unsur ise mısır nişastası. Peki gevşemeyen tulumba tatlısı nasıl yapılır? İşte tadına doyum olmaz tulumba tatlısı tarifi...

Şerbetli tatlılardan olan tulumbayı pişirirken yağın soğuk olması çok önemli. Hamurun kendini bırakmaması için gevşememesi lazım. Peki gevşemeyen tulumba tatlısı nasıl yapılır? İşte tadına doyum olmaz tulumba tatlısı tarifi...

TULUMBA TATLISI PÜF NOKTA

Nişastaya gelirsek, tulumba tatlısının çıtır çıtır olmasını sağlamanın yolu hamuruna mısır nişastası ilave etmektir. Nişastayı da tıpkı yumurtalar gibi hamura iyice yedirmelisiniz.

TULUMBA TATLISI NASIL PİŞİRİLİR?

Nefis bir tulumba tatlısı pişirmek için bilmeniz gereken en önemli şey hamurları atacağınız yağın soğuk olması gerekliliğidir. Evet, yanlış okumadınız, tulumba tatlısı yaparken hamurları kızgın yağa değil soğuk yağa atmalısınız. Ardından tencereyi ocağa alıp tatlınızı pişirmeye başlamalısınız.

Pişirme aşamasında büyün bir ocak kullanmayı ve altını açmayı da ihmal etmeyin. Böylece tatlınızın çıtır çıtır olmasını sağlayabilirsiniz. Hamurlar pişerken yağı bir kevgirle sürekli karıştırmak da tatlının çıtırlaşmasına yardımcı olur.

TULUMBA TATLISI TARİFİ

Peki tulumba tatlısı nasıl yapılır? İşte çıtırlık ve lezzet garantili nefis tulumba tatlısı tarifi...

Malzemeler:

Hamuru için:

750 mililitre su

500 gram yumurta

25 gram tereyağı

7 adet yumurta

50 gram mısır nişastası

Kızartmak için:

Bol miktarda sıvı yağ

Şerbeti için:

500 mililitre su

1 kilogram toz şeker

Çeyrek limonun suyu

TULUMBA TATLISI NASIL YAPILIR?

Öncelikle şerbetle işe başlayın.

Şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynamasını bekleyin.

Kaynayan şerbete limon suyunu da ilave edin.

3-4 dakika daha kaynattığınız şerbeti soğuması için kenara alın.

Şerbet soğurken hamur için suyu ve tereyağını bir tencereye alıp su kaynayana kadar ısıtın.

Ardından hızla karıştırarak unu ilave edin. Beşamel benzeri bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.

Kıvam alan hamura yumurtaları tek tek kırıp karıştırarak güzelce yedirin.

Son olarak nişastayı ilave edip onu da karıştırarak tüm malzemeyi homojen bir hale getirin.

Hazırladığınız hamuru geniş tırtıklı ağızlık takılmış krema sıkma torbasına doldurun.

Sıvı yağı derin ve geniş bir tencereye aktarın.

Hamuru bir yandan sıkıp bir yandan mutfak makasıyla keserek parmağınızın iki boğumu boyunda parçalar halinde yağa dökün.

Tencereyi ocağa alıp harlı ateşte sürekli karıştırarak tatlılarınızı kızartın.

Yağdan aldığınız tulumbaları soğuk şerbete atıp 15-20 dakika kadar bekletin.

Ardından tatlıları şerbetten alıp servis tabağına aktarın.

Dilerseniz üzerini süsleyip servis edin. Afiyet olsun...