Gevrek gevrek peynirli börek tarifi! Ağızda dağılıyor, kokusu bayıltıyor

Peynirli börek tek başına dahi kahvaltıda doyurabiliyor. Çıtır peynirli börek çayın yanına çok yakışıyor. İşte damak çatlatan lezzetiyle peynirli börek tarifi...

HABER MERKEZİ

Ağızda dağılan peynirli börek için adım adım tarifi derledik. Yumurta sarısıyla süslenen peynirli börek fırından çıktığı gibi bitiyor. İşte lezzet şöleni peynirli börek tarifi...

Malzemeler:

3 adet yufka

200 gr beyaz peynir veya lor peyniri

1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı)

1 adet yumurta (harca)

1 çay bardağı süt

1/2 çay bardağı sıvı yağ

Börek üstü için: 1 yumurta sarısı

Tuz, karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Peyniri Hazırlayın:

Beyaz peyniri çatalla ezin ve ince doğranmış maydanozla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.

Yufkayı Hazırlayın:

Bir yufkayı tezgaha serin ve üzerine süt ve sıvı yağ karışımını fırça ile sürün.

İç Harcı Yerleştirin:

Yufkanın uzun kenarına peynirli harcı yerleştirin. Kenarlarını hafifçe içe katlayın ve rulo şeklinde sarın.

Börekleri Tepsiye Dizme:

Böreği yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın.

Üzeri için:

Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Daha parlak bir görünüm için dilerseniz biraz susam veya çörek otu serpebilirsiniz.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25–30 dakika, üstü güzelce kızarana kadar pişirin.

İpucu:

Daha çıtır bir börek isterseniz yufkaların katlarını ince süt+yağ karışımı ile ıslatabilirsiniz.

Harcı çeşitlendirmek için peynirin içine lor, kaşar peyniri veya ıspanak da ekleyebilirsiniz.