Gerçek zeytinyağını anlamanın basit yolu! 1 çay bardağı yetiyor

Zeytinyağı birçok insan tarafından sağlıklı olduğu için tüketiliyor. Ayrıca yemeklere lezzet de katabiliyor. Ancak satın alınan zeytinyağı gerçek mi yoksa sahte mi? Bu noktada tercih edilecek bir yöntem, sahtesini gerçeğinden ayırt etme konusunda yardımcı olabiliyor. Detaylar haberimizde…

Zeytinyağı pek çok farklı yemekte ve salatada kullanılıyor. Çünkü lezzet katmasının yanı sıra sağlıklı olarak gündeme gelebiliyor. Öte yandan sahte zeytinyağı, sağlık açısından yararlı olarak görülmüyor.

Peki, gerçek zeytinyağını sahtesinden ayırt etmenin yolu var mı? Bu noktada tercih edilecek basit bir yöntem bulunuyor.

GERÇEK ZEYTİNYAĞINI ANLAMANIN BASİT YOLU

Gerçek zeytinyağını sahtesinden ayırt etmek için denenebilecek birçok farklı yöntem bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları pratik bir şekilde gerçekleşirken, diğerleri daha fazla uğraştırıcı olabiliyor.

Gerçek zeytinyağını sahtesinden ayrıt etmenin basit yollarından biri, su testi yöntemi. Ayrıca söz konusu yöntemin uygulanışı aşağıda yer alıyor.

1 çay bardağı su ve aynı oranda zeytinyağı bir kapta karıştırılır.

Genellikle gerçek, yani doğal yağ suyun üst kısmına çıkar.

Sahte zeytinyağı ise büyük oranda suya kaşır. Ayrıca dibe çöktüğü de görülebilir.

Not: Saf zeytinyağı kokusundan da anlaşılabilir. Şişenin kapağı açıldığında çiçek kokusu veya zeytin kokusuna yakın bir koku yayılıyorsa, gerçek olduğunun göstergesi olabilir.