Genellikle atlanıyor: Kirden geçilmiyor! İşte tavan temizliğinin püf noktaları…

Tavan temizliği uğraştırıcı olarak görüldüğünden dolayı pek çok insan tarafından atlanabiliyor. Ancak bu durum adeta kirden geçilmemesine neden olabiliyor. Öte yandan tavan temizliğinin bazı püf noktaları bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Tavan temizliği uğraştırıcı olarak görüldüğünden dolayı pek çok insan tarafından atlanabiliyor. Ancak tavan temizliği atlandığında; örümcek ağı, toz ve farklı lekelerin oluşma ihtimali bulunuyor. Bu nedenle tavan temizliğinin atlanması, adeta kirden geçilmemesine neden olabiliyor. Öte yandan tavan temizliğini kolaylaştıracak bazı püf noktalar da bulunuyor.

TAVAN TEMİZLİĞİNİN PÜF NOKTALARI

Tavan temizliği pek çok insan tarafından uğraştırıcı olarak görülebiliyor. Bu nedenle genellikle atlanabiliyor. Öte yandan tavan temizliğini kolaylaştıracak bazı püf noktalar bulunuyor. Ayrıca söz konusu püf noktalardan birkaçı aşağıda yer alıyor.

Uzun saplı süpürge sayesinde tavandaki tozlar pratik bir şekilde alınabilir. Ayrıca uzun saplı süpürge bulunmuyorsa, tavana erişilebilecek bir merdiven de kullanılabilir. Ancak merdiven kullanacakların düşme ihtimaline karşı dikkatli olmaları öneriliyor.

Tavan temizliği yapılırken silme işleminden önce, mevcutsa örümcek ağlarının temizlenmesi tavsiye ediliyor. Öte yandan tavanda su lekesi ya da şişlik gibi sorunlar bulunuyorsa, önce zımpara yapılması öneriliyor. Bu sayede kolayca temizlik işlemi gerçekleşebilir.