Gençliğin sırrı bu yağda! Ciltteki kırışıklıklar sona eriyor

Genç görünen bir cilde sahip olmak için, cilde özenle bakılması gerekir. Nitekim beslenme şekli, günlük alışkanlıklar ve cilt bakım rutinleri cilt sağlığına direkt olarak etki edebilir. Ayrıca genç görünüm için bazı doğal yağlar da tercih edilebilir. İşte detaylar…

Genç görünebilmek ve kırışıklıkları azaltabilmek için karma, kuru, yağlı ve hassas ciltlerin bakıma ihtiyacı olabilir. Nitekim kırışıklıkların azaltılması, cildin sıkılaşması ve botoks ihtiyacının azaltılabilmesi için bazı doğal yöntemler de tercih edilebilir. Cilt, saç, tırnak ve vücut bakımında tercih edilebilen doğal yağlar, genç bir görünüm için de kullanılabiliyor.

CİLTTEKİ KIRIŞIKLIKLAR SONA ERİYOR

Genç, aydınlık ve canlı bir cilt herkesin hayali olabiliyor. Nitekim her yaşta genç görünmek istenebiliyor. Bunun sağlanabilmesi için de cilde iyi bakılması gerekiyor.

Ciltte zamana bağlı olarak kolajen üretiminde azalma görülebiliyor. Bunun sonucunda ise yaşlanma belirtileri ortaya çıkabiliyor. Azalan kolajen üretimi ile ince çizgiler ve kırışıklıklar da artabiliyor. Bu nedenle genç görünüm elde edebilmek için yaşlanma karşıtı bakım yöntemlerinin uygulanması tavsiye edilebiliyor. Nitekim söz konusu genç görünüm sağlayabilen doğal yağlardan biri de zeytinyağı. Zeytinyağı sayesinde adeta ciltteki kırışıklar sona eriyor ve genç görünüm elde edilebiliyor.

GENÇLİĞİN SIRRI BU YAĞDA

Cilt için faydalı olarak bilinen zeytinyağı; A, D, K ve E vitaminlerini içerir. Tüm vücuda uygun olarak bilinen zeytinyağı, adeta cilde nem depolayabilir.

Nemlendirme konusunda başarılı olabilen zeytinyağı, cildi dış etkenlere karşı kuvvetli hale getirebilir. Ayrıca cilt kırışmasını engelleyebilir. Ek olarak ince çizgilerin görünümünü de azaltabilir.

Zeytinyağı cildi besleyerek hücre yenilenmesini destekleyebilir. Koyu cilt lekelerinin görünümünün azaltılmasında yardımcı olabilir. Bu nedenle gençliğin sırrının adeta zeytinyağında olduğu da söylenebiliyor.

Zeytinyağı temiz bir cilde mesaj yaparak uygulanabilir. Bunun yanı sıra tercihe bağlı olarak kullanılan nemlendirici kremlerin içerisine de 1-2 damla olarak ilave edilebilir.