Genç ve güzel gösteren Bella Hadid'in Jamsu makyajı nasıl yapılır?

Dünyaca ünlü model olan Bella Hadid'in güzellik hilesi Jamsu makyajı. Peki, Jamsu makyajı nasıl yapılır? Jamsu nedir? İşte cildi olduğundan daha güzel ve genç gösteren Jamsu makyajının püf noktaları...


Jamsu makyajı son yıllarda oldukça popüler. Bella Hadid'in güzellik hilesi olan Jamsu makyajı cildi olduğundan daha parıltılı ve güzel gösteriyor. Peki, Jamsu makyajının püf noktaları neler?

Independent'te yer alan habere göre Kore'den çıkan ve Bella Hadid'in güvence verdiği güzellik hilesi olan Jamsu makyajı TikTok'ta viral oldu. Bir makyaj yapma yöntemi olan teknik iddiaya göre cildi gün boyu mat tutuyor.

Güzellik uzmanı şunları söyledi:

"Sonuçta genel olarak yüzünüzdeki kusurlar kapanıyor ve süper mat bir görünüm elde ediyorsunuz. Cildinize her gün yapmak için en iyisi mi bilmiyorum ama makyajınızın tüm gün kalmasını istiyorsanız, kesinlikle buna bir şans verirdim."

JAMSU MAKYAJI NASIL YAPILIR?

"Dalma" ya da "suya batırma" diye çevrilen Jamsu baz ürünlerini uygulamayı, pudra sürmeyi ve ardından yüzü soğuk suya daldırarak 30 saniye bekletmeyi içeriyor.

Daha sonra yumuşak bir mendil alıp yüzünüzü nazikçe kuruluyorsunuz. Göz ve kaş makyajıyla rujunsa daha sonra uygulanması gerekiyor.

Jamsu'nun ilk meraklıları, makyajlarını sabitlemek için bebek pudrası kullanıyordu ancak gevşek sabitleme pudrası da uygulanabilir.

Online mağaza kurucusu Maree Kinder, 2020'de Dazed'e bu yöntemin Kore yazlarının nemiyle başa çıkmak için geliştirildiğini ve soğuk suyun fondötenin cilde uyum sağlamasına yardımcı olduğunu söylemişti.

Güzelliğe dair içerik oluşturan kullanıcılar son zamanlarda TikTok'ta bu yöntemi deniyor ve olumlu değerlendirmeler yapıyor.

TikTok kullanıcısı ve makyaj sanatçısı Georgia Dyer, ilk başta yüzünü soğuk suya batırmaya tereddüt etse de bunu şaşırtıcı derecede rahatlatıcı buldu.

YAPANLAR NE DİYOR?

Makyajının nasıl göründüğüne gelince şunları söyledi:

"Cildim çok güzel görünüyor. Tüm makyajım birbiriyle uyumlu hale geldi, bunu denemelisiniz."

İçerik oluşturan bir diğer kullanıcı, tekniği kullandıktan ve ardından spor salonunda geçirdiği 40 dakikanın da dahil olduğu 8 saat boyunca makyajını yüzünde tuttuktan sonra kararını verdi.

Bence gayet iyi dayandı. Mat değilim ama aşırı yağlı da değilim. Sanırım iyi bir parıltım var. Epey hoşuma gitti.