İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği o tohum! Genç kalmanın sırrı çözüldü

İbn-i Sina genç kalmanın çözümü ile ilgili asırlar öncesinden bir tohum tavsiyesinde bulundu. Söz konusu tohum, adeta yaşlanmanın yavaşlatılması konusunda faydalı olabiliyor. İşte İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden tavsiye ettiği ve adeta genç kalmanın sırrı olarak görülebilen o tohum…

İbn-i Sina asırlar öncesinden birçok sağlık sorununun çözümü için şifa önerilerinde bulundu. Ayrıca ünlü hekimin şifa kitaplarında yazdıkları, bilim insanlarının bile ilgisini çekebiliyor. Bunun yanı sıra İbn-i Sina'nın şifa kitaplarında değindiği bir tohum, adeta yaşlanma belirtilerinin yavaşlamasına yardımcı olabiliyor. Bu sebeple genç kalmanın çözümü gibi de görülebiliyor.

İBN-İ SİNA'DAN ADETA GENÇ KALMAK İÇİN TOHUM ÖNERİSİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden adeta genç kalmanın çözümünü paylaştı. Nitekim tavsiye ettiği kenevir tohumu hem sinirlerin yatıştırılmasına faydalı olabiliyor hem de günümüzde kemoterapi tedavisinin şiddetini azaltabilmek için önerilebiliyor.

Kenevir tohumu, genç hücre sayısının yükselmesinde faydalı olabiliyor. Bu durumun neticesinde ise cilt yapısı yenilenebiliyor. Bu sayede de adeta genç kalmak mümkün olabiliyor. Ayrıca kenevir tohumu, doğal kolajen içeren besinlerden biri olarak görülebiliyor. Bunun yanı sıra ciltteki hasar görmüş yapıyı hızlı bir şekilde onarabiliyor. Ek olarak sinir yıpranmasını da önleyebiliyor.

İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği kenevir tohumunun birçok yarar sağlaması, adeta genç kalmanın çözümü olarak görülmesini de sağlayabiliyor.

KENEVİR TOHUMUNUN TÜKETİM YÖNTEMLERİ

Kenevir tohumu adeta genç kalmanın çözümü olarak görülebiliyor. Çünkü İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği kenevir tohumu, yaşlanmanın yavaşlaması konusunda faydalı olabiliyor. Ayrıca İbn-i Sina'nın önerdiği kenevir tohumunun tüketim yöntemlerinden bazıları aşağıda yer alıyor.

Tüketim Yöntemi: Güneşte kurutulan kenevir tohumu, normal bitki çayı demliyormuş gibi demlenebilir. Akabinde afiyetle tüketilebilir.

Diğer Tüketim Yöntemi: Bir su bardağı süte 5 kenevir tohumu ilave edilir. Sonrasında hazırlanan karışım kaynatılarak, günde bir bardak tüketilir. Bu yöntem, en etkili tüketim yöntemlerinden biri olarak söylenir.

İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği kenevir tohumu, E vitamini kaynağı olarak da biliniyor. Bu nedenle saçların daha gür ve sağlıklı çıkması konusunda da yararlı olabiliyor. Ayrıca saç yıpranmasına ve kökten dökülmesine karşı da yararlı olabiliyor. Bu sebeple söz konusu tohum, adeta genç kalmanın çözümü olmasının yanı sıra güzellikle için de tercih edilebiliyor.

Söz konusu tohumu, alerji etkisi oluşturabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık problemi oluşturma ihtimali olan kişilerin doktor tavsiyesi ile tercih etmeleri öneriliyor.