Genç kalmanın sırrı belli oldu! İbn-i Sina o tohumu bin yıl öncesinden önerdi

İbn-i Sina genç kalma ile ilgili bin yıl öncesinden tohum önerisinde bulundu. Söz konusu tohum, adeta yaşlanmayı durdurmaya yardımcı olabiliyor. İşte İbn-i Sina'nın bin yıl öncesinden önerdiği ve adeta genç kalmanın sırrı olarak görülebilen o tohum…

İbn-i Sina bin yıl öncesinden pek çok sağlık probleminin çözümü için şifa önerisinde bulundu. Nitekim ünlü hekimin şifa kitaplarında yazdıkları, bilim insanlarının bile dikkatini çekebiliyor. Bunun yanı sıra şifa kitaplarında bahsettiği bir tohum, adeta yaşlanma belirtilerini önleyebiliyor. Bu nedenle genç kalmanın sırrı gibi de görülebiliyor.

İBN-İ SİNA'NIN GENÇ KALMAK İÇİN ÖNERDİĞİ TOHUM

İbn-i Sina, bin yıl öncesinden adeta genç kalmanın sırrını paylaştı. Nitekim önerdiği kenevir tohumu, sinirlerin yatıştırılmasında yardımcı olabilmesinin yanı sıra günümüzde kemoterapi tedavisinin şiddetini düşürebilmek için de önerilebiliyor.

Kenevir tohumu genç hücre sayısının artmasında yararlı olabiliyor. Bu durumun sonucunda ise cilt yapısı yenilenebiliyor. Bu sayede adeta genç kalmak mümkün olabiliyor. Ayrıca doğal kolajen içeren besinlerinden biri olarak görülebilen kenevir tohumu, ciltteki hasar görmüş yapıyı hızlı bir biçimde onarabilir. Ek olarak sinir yıpranmasını engelleyebilir. İbn-i Sina'nın önerdiği kenevir tohumunun pek çok fayda sağlaması, adeta genç kalmanın sırrı olarak görülmesine de yol açabiliyor.

KENEVİR TOHUMUNUN HAZIRLANIŞI

Kenevir tohumu adeta genç kalmanın sırrı gibi görülebiliyor. Nitekim İbn-i Sina tarafından bin yıl öncesinden tavsiye edilen kenevir tohumu, yaşlanmanın yavaşlamasına yardımcı olabiliyor. Bu nedenle genç kalmaya yardımcı olması konusunda da ön plana çıkabiliyor. Ayrıca İbn-i Sina'nın önerdiği kenevir tohumunun hazırlanışı hemen aşağıda yer alıyor.

Hazırlanışı: İbn-i Sina'nın önerdiği kenevir tohumu, güneşte kurutulduktan sonra normal bitki çayı demliyormuş gibi demlenebilir. Sonrasında afiyetle tüketilebilir.

Diğer Tüketim Yöntemi: Kenevir tohumunun en etkili olarak söylenen tüketim yöntemlerinde biri, süt ile gerçekleşiyor. Nitekim bir su bardağı sütün içerisine 5 kenevir tohumu eklenir. Akabinde ilgili karışım kaynatılır ve günde bir bardak olacak şekilde tüketilir.

İbn-i Sina'nın önerdiği tohum, E vitamini kaynağı olarak da ön plana çıkabiliyor. Bu sebeple saçların daha gür ve sağlıklı çıkmasına da faydalı olabiliyor. Ayrıca saç yıpranmasına ve kökten dökülmesine karşı da faydalı olabiliyor. Bu nedenle İbn-i Sina'nın önerdiği tohum, güzellikle ilgili de tercih edilebiliyor.

Canan Karatay'dan beyin sağlığının sırrı! İşte adeta şifa deposu 4 besin