Gelinim Mutfakta'nın tadı damakta bırakan lezzeti! Pastane usulü supangle tarifinin püf noktası muhallebi kıvamına gelmesi

Supangle sevilen ve lezzetli tatlılarımızdan biri. Gelinim Mutfakta programında yapılan supanglenin detaylarını sizler için derledik. Peki mis gibi supangle nasıl yapılır?

Hilal Çakır

Çikolatalı tatlılardan biri olan supanglenin hamuru çok önemli. Malzemeler muhallebi kıvamına gelene dek karıştırılmalı. Peki nefis supangle nasıl yapılır? İşte detaylar...

Modern tatlılarımızdan biri olan supangle nasıl yapılır? Supanglenin püf noktaları nelerdir?

PASTANE USULÜ SUPANGLE TARİFİ

MALZEMELER

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı kakao

½ su bardağı buğday nişastası

½ su bardağı bitter damla çikolata

Brownie – kaselerin altına koymak için

TARİF

Sunum yapacağınız kaselerin tabanına brownieleri paylaştırın.

Bir tencereye çikolata hariç bütün malzemeleri ekleyin ve karıştırın.

Ardından ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.

Muhallebi kıvamına gelince çikolatayı ekleyin, eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.

Brownielerin üzerine hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip, soğuk servis edin