Mantı yapılışı yöreden yöreye değişebilir. Sinop mantısının püf noktası ise hamurun pişme seviyesi. Peki Sinop mantısı nasıl yapılır? Sosu nasıl hazırlanır? İşte detaylar...
Sinop mantısını özel misafirlerinize deneyebilirsiniz. Kısa sürede yapılabilen Sinop mantısını sizler için derledik.
SİNOP MANTISI TARİFİ
Sinop mantısı malzemeler
Hamuru için
2 yumurta
2 su bardağı su
Aldığı kadar un
İç harcı için
1 soğan
400 g kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
Haşlamak için
Zeytinyağı
Tuz
Su
Sosu için
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
200 g tereyağı
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
SİNOP MANTISI YAPILIŞI
Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.
İç harcını hazırlamak için, soğanı geniş bir kaba rendeleyin.
Kıyma ve karabiber ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın.
Bezelerden bir tanesini unlayarak açın ve kare parçalar kesin.
Kare parçalara kıymalı harçtan yerleştirip hamurun iki çapraz köşesini içe ve dışa bükerek kapatın.
Tencerenin içine çok az zeytinyağı ve tuz ekleyin.
Mantı hamurunu tencerede haşlayın.
Sosu için, ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyerek hafif çırpın.
Pişen mantıları bir servis tabağına alın.
Üzerine tereyağında kavurduğunuz cevizleri ilave edin ve yoğurtla birlikte sunuma hazırlayın.