Gelinim Mutfakta'nın olay olan tatlısı! Fıstıklı Antep bomba tarifi! İzmirliler üzgün

Gelinim Mutfakta programından birbirinden ilginç tatlılar deneniyor. Gelinim Mutfakta programında fıstıklı kaymaklı Antep bombası denendi. Fıstıklı kaymaklı Antep bombası çayın yanına çok yakışıyor. Antep bombası için toz fındık kullanılıyor. Yedikçe yediren enfes tatlı Antep bombası nasıl yapılır?

Yemek tarifinin yapım aşaması ve lezzeti hakkında bilgi edinmek isteyenler, sosyal medya ve internet üzerinden araştırmalara başladı. Bu nefis tarifin detaylarını sizler için derledik.

FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBA TARİFİ

Gelinim Mutfakta programında gündem olan tatlı:

Malzemeler

125 gram tereyağı

1 çay bardağı toz fıstık

1,5 su bardağı un (Hamurun kıvamına göre biraz daha eklenebilir)

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

Şerbet İçin

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

GELİNİM MUTFAKTA FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBA YAPIMI

Şerbetinizi hazırlamak için, 1,5 su bardağı şekeri ve 1,5 su bardağı suyu bir tencereye alın.

2-3 damla limon suyu ekleyin ve 15-20 dakika kaynatın.

Hamur malzemelerini geniş bir kapta birleştirip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Fırından çıkan tatlıları 5 dakika beklettikten sonra, ılık şerbeti üzerlerine gezdirin.

Son olarak, tatlınızın üzerine toz fıstık serperek servis edebilirsiniz.